ROBÒTICA INNOCÈNCIA

Un relat de: Eva Caselles
El robot KGX-69 havia estat inventat bàsicament per complaure als humans. Des dels laboratoris d’una prestigiosa universitat nord-americana, on havia estat dissenyat en un principi, fins a la fàbrica d’una ciutat de Corea del Sud on finalment havia estat construït, havia anat passat tots els controls de qualitat. No quedava cap mena de dubte de què era apte per a ser distribuït i venut arreu del món. La seva forma humanitzada, li conferia una singularitat especial. Era el primer robot fabricat amb un revestiment de pell humana, obtinguda a partir de cèl•lules mare, que sortia al mercat. Quan es va comercialitzar, l’any 2030, es va convertir en el regal estrella de les festes nadalenques. Tant en els grans magatzems com en les botigues de venta per Internet, es van esgotar en qüestió d’hores.

El meu pare, per sort, en va poder regalar un a la meva mare. Aquell robot va començar a rondar per casa, atenent a les ordres de tota la família amb un servilisme que ens era desconegut. Era capaç de fer tot el què li manàvem!. Endreçava la casa, netejava els cotxes, cuidava del jardí, cuinava, anava a fer la compra, ens ajudava a fer els deures, i fins i tot planxava la roba. Tots, però especialment la meva mare, estàvem encantats amb ell.
A mesura que van anar passant els mesos es convertí en imprescindible. Ja no hi havia gairebé res que féssim a casa sense la seva ajuda. Un dia però, en arribar de l’escola, no el vam trobar. Tant jo com el meu germà petit ens vam estranyar. Ell sempre era allí esperant-nos, amb la meva mare, mentre que el meu pare no arribava fins al vespre de treballar. Aquell dia però, sí que hi era el pare. Havia arribat més aviat de la feina i sense avisar.

No va ser fins que em vaig fer més gran que ho vaig comprendre tot. Però encara avui, recordo a la meva mare plorant al sofà i dient al meu pare: doncs que sàpigues que ell m’ho feia millor que tu!

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Eva Caselles

Eva Caselles

36 Relats

53 Comentaris

28939 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Sóc una lectora de relats que s'ha embarcat en el difícil art d'escriure'ls.
Però com que també sóc perseverant, vull pensar que poc a poc me'n sortiré.

Frueixo molt llegint, descobrint i imaginant. I m'agradaria gaudir també, escrivint, creant i inventant.

El que més m'agrada però, és donar la mà.