Un dimecres qualsevol (passió)

Un relat de: Pol.lux

Vàrem quedar al bar de sempre. Tots dos hi vam acudir una hora abans del moment acordat. Ens saludàrem dissimuladament i entràrem. En Miquel ens havia guardat la taula de sempre i demanàrem el sopar sense ni tan sols mirar-nos la carta.

Començàrem a xerrar flàccidament, sense mirar-nos als ulls. Tots dos sabíem que hi havíem vingut a fer, érem conscients de la gravetat del moment.

Ens cruspírem els entrepans àvidament, sense ni tan sols assaborir-los, i seguérem més còmodament. Al cap de poc temps, tots dos aixecàrem les veus i ens donàrem les mans. Tanmateix, en un tres i no res ens vàrem veure abocats a la decrepitud, i tot es tornà grisor. Romaníem en silenci, l'un al costat de l'altre, sense dir res, amb la mirada perduda en l'infinit.

Romanguérem així una bona estona. Semblava que tot s'havia acabat. Tot un any se'ns estava esmicolant a les mans sense ni tan sols adonar-nos-en. No arribàrem a plorar, però ben poc en va faltar.

Tanmateix, de cop i volta, es va encendre una espurna, i la conversa va tornar a néixer. Em va proposar fer una altra cervesa, però jo li vaig demanar cautela. Calia anar amb peus de plom i no pecar de prepotència, tal com ens havia passat poc temps abans.

Continuàvem sense mirar-nos als ulls, però com a mínim les nostres mirades tornaven a tenir vida, i les nostres paraules semblaven voler-se cruspir les unes a les altres. Recordo com es menjava les ungles àvidament, mentre jo em fregava les mans nerviosament sota les tovalles de roba.

De cop i volta, com si haguéssim percebut la presència d'un àngel, tots dos alçàrem el coll, ens aixecàrem de les cadires i saltàrem, abraçats l'un a l'altre. Sabíem que, ara sí, tot s'havia arreglat. Per una vegada, havíem redreçat la història, tot donant-hi el gir que havíem esperat tant de temps.

El dia següent em vaig tatuar l'escut del Barça al turmell.

Comentaris

  • Molt bo![Ofensiu]

    Molt bò, a la segona lectura tot quadra.
    A més a més, he pillat les dues referències a Els Pets que hi ha, algú més les ha pillat?

  • Encara m'ha agradat més, aquest.[Ofensiu]
    | 30-12-2006 | Valoració: 10


    Tot el text fent anar les coses en una direcció. Deixes veure que la cosa no té perquè anar en aquesta direcció aparent, però tot i això, cal traça per descobrir de què es tracta realment sense arribar al final. I aleshores, en el final, veus com tot pren sentit. Al rellegir-ho, tot el que no havies sabut massa per on agafar pren ordre de cop.

    Ben fet!

    Dan

l´Autor

Foto de perfil de Pol.lux

Pol.lux

65 Relats

133 Comentaris

75399 Lectures

Valoració de l'autor: 9.50

Biografia:
Vaig néixer la matinada d'un dia de març del 84 en una ciutat que només conec per fotos. Després d'un breu pelegrinatge familiar pel litoral català, sempre cap al sud, vaig anar a espetegar a Vilanova i la Geltrú, on resideixo actualment.

Malgrat la meva vocació per les lletres, una inèrcia gairebé congènita em portà, primer, a fer el batxillerat tecnològic i, dos anys després, em féu decantar-me per l'enginyeria informàtica. Sortosament, un grapat de fulls de calendari més tard, vaig redreçar el meu camí, i vaig cursar alguna cosa en la universitat que duu el nom del polèmic benvolgut Pompeu Fabra.

Quant al meu jo escriptor, mai no he passat de relataire aficionat, i és per aquesta raó que la meva obra es redueix a allò que podeu trobar aquí i a alguna altra cosa tan ridícula que em fa vergonya d'ensenyar.

Als lletraferits:

http://adhucat.blogspot.com