Sota el teu tròpic

Un relat de: lluisba

M'aixoplugo al teu tròpic. El monsó no s'acaba mai i bat les finestres, furiós. Aigua i vent a glopades, un clima ben animal. Per sota la porta s'escola un rierol d'aigua que no s'atura. A poc a poc i ordenadament va conquerint cada rajola i es bifurca per les juntures imperfectes i les escletxes, que l'acullen i el conviden a seguir camins inesperats.
M'arrauleixo sota el teu tròpic i sento la fullaraca humida que s'arremolina. Les bèsties fugen i s'amaguen, apenes si udolen, com avergonyides, el pèl moll, els ulls coberts per un vel. Es fa fosc i no se sap si és que cau el sol o els núvols s'han fet més dobles. M'agradaria atansar-me a la nevera i agafar una mica de llimonada amb sucre, però ara mateix no recordo on he posat la sucrera i penso que ja hi haurà temps.
M'encongeixo dintre el teu tròpic. Sembla com si la tempesta amainés, oi? Potser els vidres regalimen menys, com si una llum tímida i fresca gosés atravessar els vapors. De lluny arriba el xipolleig d'algú que ja gosa sortir de casa i tresca per entre els bassals. El batre d'unes ales tremoloses anuncia la fi de la pluja. Les coses sempre esperen el final per aventurar-se una altra vegada, per tornar a començar aquell delit irrefrenable de les coses quotidianes que la tempesta ha prohibit durant una estona.

Comentaris

  • Doncs té alguna cosa[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 18-10-2008

    no ho sé, però m'ha fet pensar en el diluvi universal. Ei! pensa que els maies, i el inques entre d'altres cultures, també en parlaven d'aquell diluvi.
    I sí, també m'ha fet pensar en la línia per sota del centre de la terra, de la mare terra.
    Has llegit al Vicent Adsuara? t'agradarà.

    Ferran

  • Em sorprèn que ningú fins ara hagi comentat aquest relat.[Ofensiu]
    M.Salles | 18-10-2008 | Valoració: 10

    La imatge d'una tempesta fora (real? o potser metafòrica: un problema a la feina? o alguna cosa més greu, una guerra?
    I poder sentir-se protegit arraulint-nos als braços d'algú que estimem.
    "Sota el teu tròpic"

l´Autor

Foto de perfil de lluisba

lluisba

77 Relats

390 Comentaris

95871 Lectures

Valoració de l'autor: 9.25

Biografia:
El novembre del 2006 em vaig estrenar a Relats en català. No sóc gaire constant ni gaire assidu. Llegeixo, comento una mica. Miro el fòrum de tant en tant, però n'entenc ni un borrall. Intento fer contes de por (o d'inquietud, que diuen), algun poema improvisat...

Pel novembre de 2008, però, junt amb d'altres companyes i companys, vam iniciar un blog on ara hi poso els meus textos. A RC hi entro i miro, i molt ocasionalment demano penjar alguna cosa.

El nostre blog (per si vols) és:
http://riellblvd.blogspot.com/