Somni

Un relat de: ARIADNA

Volia córrer cap a ell però no podia. Per mes que ho intentava, seguia al mateix lloc, amb els peus atrapats sota la sorra. Cridava però no la sentia, ell entrava i sortia de l' aigua, ara mullat, ara sec, i quan es girava, la saludava amb el braç i li enviava petons amb la mà, sense adonar-se' n de tot el que ella estava patint.

La casa era molt a prop, amb les finestres rodones i una porta petita, per on hi entraven tot ajupint-se. S' havien d'ajupir quan l' home dels cabells blancs els feia un senyal perquè ho fessin. A dins, una taula molt ben parada: pastissos, coques, licors, vi dolç... tota l'habitació inundada de llum i de perfum, d' aquell perfum que arribava de les dues magnòlies que creixien tocant al camí d'entrada. S'hi havia parat tantes vegades sota aquells arbres a parlar amb la Rosalia. Ara, la Rosalia li passava un tros de coca en un platet de porcellana, com si no es coneguessin. La feia seure a tocar de la finestra i li deia que tanqués els ulls i que se sentiria molt millor... era vella, amb els cabells blancs, rinxolats, caient-li damunt el front. Parlaven a cau d'orella de moltes coses. La Rosalia li deia: -ja veuràs, ja, quan arribis a la meva edat!- Però si eren iguals!. No ho entenia. S'havien criat juntes, havien anat a escola plegades, havien compartit secrets i complicitats, i ara li deia allò?, ella es mirava al mirall i es trobava jove, com sempre, atractiva ella, seductora ella... Era una broma tot plegat?

Seguia sense poder treure els peus de sota la sorra. Cridava i cridava, i ell, entrant i sortint, saltant per sobre les onades.

De sobte, algú la va agafar pel braç. Per fi, sortia de la sorra... Era la Rosalia que la venia a buscar per anar a fer la passejada, com cada tarda, entre vinyes i oliveres, i ella s'havia endormiscat al sofà, al costat del finestró. Les dues amb el seu bastó, de bracet, amb els seus vestits llargs i florejats, amb el pas del temps dibuixat a la cara i pintat de gris al voltant d' aquells ulls que encara miraven i observaven, amb ingènua curiositat, el camí de cada dia.

Comentaris

  • Somni[Ofensiu]
    George Brown | 13-03-2005

    Un somni si més no estrany... confús. Somiar en la joventut ja perduda, sense voler reconèixer el pas del temps, però a la vegada sense poder reviure el passat, ‘atrapada en la sorra', patint pel passat ja perdut, però feliç per la seva amistat, la Rosalia, unides a través del pas del temps, fins i tot en els somnis, mantenint la confiança i la complicitat malgrat la ‘diferència d'edat'...
    m'ha agradat molt l'últim paràgraf, que entenc que ja és la realitat. Com malgrat els anys de passejos pels mateix camí encara es pot sentir ‘ingènua curiositat' pel paisatge ja vist infinitats de vegades, i la felicitat d'un ritual diari, en bona part, gràcies a la companyia.

    una abraçada,
    Jordi.

  • I Ariadna...[Ofensiu]
    rnbonet | 14-02-2005 | Valoració: 10

    ... ens embolica en les teues teranyines... En fils de seda que igual ens fans ser porcs que fades al boscam de les cabòries... I Ariadna riu, menant els fils que ens aboquen... a la lectura -i al gaudi- dels seus escrits.

  • una mica kafkià[Ofensiu]
    iong txon | 14-02-2005 | Valoració: 10

    aquest somni, però bé podria ser un somni real. El segon paràgraf d'entrada desconcerta una mica. Malgrat tot m'agrada aquest estil.