Si guanya Zapatero... (faula-poema del llop i l'ovella)

Un relat de: Gerard Germain Gonzàlez

"Si guanya Zapatero, guanya Catalunya"
(lema electoral del psoe al principat de catalunya, a les eleccions del març del 2004)


L'ovella perpetrarà l'homicidi.

Heu temut durant vuit anys el Llop,
i ara us delecteu en l'ovella blanca
que pastura, entendridora, pel prat.

Però mentre els nens canten la mort de la fera,
mentre el vigilant negligeix la seva tasca,
el Llop ultima la darrera mossegada
sota la disfressa d'una pell de llana.

Temeu l'ovella blanca. En els seus bels
bé s'hi amaga el mateix udol de sempre.

Temeu l'ovella blanca,
perquè serà ella qui cometrà el crim,
i -aquest cop- la víctima
haurem sigut nosaltres.


Comentaris

  • no és divertit[Ofensiu]
    peres | 09-05-2005 | Valoració: 9

    no coincideixo amb el/la company/a, no em sembla gaire divertit. Sí que és suggeridor i força exacte, descriu perfectament el que està passant i el que passarà. Jo tb vaig escriure un conte (Un conte molt i molt trist) sobre l'11 i el 14-M. És un tema que em preocupa força.

  • Divertit[Ofensiu]
    ITACA | 09-05-2005 | Valoració: 10

    Bona faula Gerard, es molt encertada,descriu molt be aquelles eleccions ...es divertit xD.
    Una abraçada maco, cuidat

    ITACA

l´Autor

Foto de perfil de Gerard Germain Gonzàlez

Gerard Germain Gonzàlez

26 Relats

105 Comentaris

46750 Lectures

Valoració de l'autor: 9.40

Biografia:
Sóc del 84, visc a la Vila de Gràcia i estudio filologia clàssica. Entre altres coses, m'agrada escriure poesia, i somio en veure, algun dia, uns Països Catalans units, lliures i solidaris.


Potser et maten o potser
se'n riguen, potser et delaten;
tot això son banalitats.
Allò que val és la consciència
de no ser res sino s'és poble.
I tu, greument, has escollit.
Després del teu silenci estricte,
camines decididament.

(V. Andrés Estellés)