Sense TV3

Un relat de: Roget

No hi podem veure, no hi podem parlar i, ara, tampoc ho poden fer per nosaltres.

Ja de xicotet, quan aplegava a la una del migdia a casa ma iaia, m'agradava encendre la televisió per veure Bola de Drac. Van passar els anys i van deixar de fer-los però continuaren altres series i, a mida que anava creixent m'interessava per alguns debats i telediaris. Era el programari de TV3 el que, ja de ben xicotet, m'agradava veure, tot i que no fora una pràctica molt freqüent.

Però ara apleguen eleccions i… NO! Que faig mirant estes coses? Com sempre atemptant a la meua cultura. Intromissions catalanes. Heu d'estar on no vos toca. Nosaltres ja ens servim amb Canal 9, per què hauríem de voler cap altra televisió? Al cap i a la fi, amb Canal 9 ja cobrim una programació en la nostra llengua i a més, tenim els telediaris més objectius. No volem intromissions i, menys encara, catalanes.

I es que ja apleguen les eleccions… i clar, la diversitat d'opinions pot ser perjudique a aquells que tan bé fan el seu treball. Si, em referisc a aquells que construeixen habitatges per a tothom, encara que després hi haja gent sota els ponts i cases buides. Em referisc a aquells que no paren d'obrir hospitals i instituts que no es veuen enlloc, a aquells qui ofereixen gran ajuda als esports, mira la vela i el golf, sinó! I també als pobres que no tenen aigua ni per beure… clar, se la queden aquells que s'interposen amb les seues televisions… insolidaris!

Així que ja n'hi ha prou! Volem ser més valencians que mai i, superant tots els nostres projectes anteriors, ara tallarem les retrasmisions de TV3 al País Valencià. Si, aquell canal on tants de nosaltres veiem Bola de Drac.

A més, tampoc està tan malament, si al cap i a la fi no entenem eixa llengua forània que ens volen imposar. Res. A partir d'ara serem completament valencians, és a dir, més imbècils que mai!

Demà, dimarts 27 de març, ja no veurem TV3 al País Valencià.

Comentaris

  • Ironia[Ofensiu]
    Roget | 27-04-2007

    No t'ho mires així, és totalment irònic. Realment vos entenem a la perfecció, clar sempre estan els que no volen entendr's, però són un cas a banda. En quant a canal 9... de moment TV3 li pega ml patades, ja no és una televisoó púbicla, sinó del PP. En definitiva el l que he volgut fer era una xicoteta burla als caps de govern valencià i a les seues "maginífiques" idees anticatalanistes.

  • opinions...[Ofensiu]
    KäRLeK | 26-04-2007

    Primer de tot, volia agraïr-te el comentari que vas deixar-me.

    Després, volia comentar aquest text des del punt de vista d'una catalana. Fas referència a la llengua, que no enteneu. Realment és així? Jo almenys t'entenc, i no crec que sigui molt dificil a viceversa, no? I una altra cosa: us sentireu més valencians, sense tenir TV3? No sé, és una cosa que em crida bastant l'atenció. Apart, no és molt normal, que un grup de persones decideixi què han i què no han de mirar els habitants a la Comunitat Valenciana.
    No puc opinar sobre el Canal 9, ja que no l'he vist mai, però segur que també té coses interessants, com TV3...

    No pretenc, canviar res, amb aquest comentari (de fet, tampoc puc) però tenia ganes de donar la meva opinió.

    Tot i no estar molt d'acord amb el contingut del text, m'agraden els teus relats, en general, m'agrada com escrius.

    ·· [[ KäRLeK ]] ··

  • Per favor en quina època vivim...[Ofensiu]
    lilium | 21-04-2007 | Valoració: 10

    Vinga prohibicions, si no hi ha Tv3 es pensen que no seguirem pensant, parlant i sentint la nostra llengua, la nostra cultura,... doncs encara la reforçarem més. Quan més prohibició, més lluita...
    Lluitem per la nostra cultura, per la nostra tradició, pel nostre país...
    Visca la Terra Lliure!!
    Salut company!!
    Lilium

  • No hi ha dret![Ofensiu]
    iaieta_ | 16-04-2007 | Valoració: 8

    Simplement pensu k tret k parleu Valencià i sou Valencians, es el katalà el k parleu i nu hi ha dret... Kuntinuarem defensan la nostre llengua iwalment!!!!

  • Censura[Ofensiu]
    AiDuS | 30-03-2007 | Valoració: 9

    És la vida que hem escollit... Et semblaria millor callar i tragar? No!
    Ens enganyen, ens manipulen i ara ens fan callar! Vaja merda de 'país'!! Grrrrrrrr!!!
    Tots aquestos temes em fan fàstig, però al mateix temps són els que m'importen i els que pense que són realment importants!!!
    Ai, València, València... En fí!

  • Es trist[Ofensiu]
    Llum d'Estels | 28-03-2007

    A casa meva sempre he pensat que quants més canals de televisió pugui sintonitzar millor. Així tinc més oferta per escollir el jo vull veure. Jo faig la tria.
    Quan s'impedeix que TV3 arribi als tots els territoris de llengua comuna la tria no la fan els habitants, la fan els polítics.
    De què tenen por? Es pensen que els valencians són idiotes i no saben triar?

    Es una pena!

Valoració mitja: 8.75

l´Autor

Foto de perfil de Roget

Roget

33 Relats

105 Comentaris

35109 Lectures

Valoració de l'autor: 9.31

Biografia:
[[Perquè la nostra vida és un relat]]

Xicon de Llíria (Camp de Túria), 17 anys i estudiant d'humanistic en 2n de batxillerat.

Sempre m'ha agradat llegir, de tot un poc. Ara m'ha donat per escriure i em sembla que continuaré fent-ho. M'agrada crear estes historietes, unes reals, altres d'imaginaries...