Recordant a l'elefanta Perla...

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

Una ciutat europea ens la va regalar, i el senyor batlle va convidar a tots els nens/es de Barcelona a que l'anessin a rebre, obsequiant a l'elefanta amb un gran pastís que se'l va menjar a trenca-dent, tant va ser així que per cada solemnitat se li obsequiava de la mateixa manera.
La pobre elefanta s'ho mereixia tot, era més bona que el pa, semblava que entenia com si fos una persona i et mirava amb uns ullets dolços com la mel.
Aquelles visites al parc, jo crec que ens van quedar a tota la canalla gravades per sempre dintre dels nostres cors. Era molt agradable veure, per exemple, les elegants girafes passejant tant majestuoses, els lleons, els tigres, ... i els hipopòtams amb aquelles boques tant tremendes quedaven molt espectaculars!
També recordo moltes classes de gallines, ocells i lloros.
Podies fer una passejada amb una barca pel gran estany de la cascada i pujar en un petit tren que sempre xiulava; tot això, musicat per el so de les sardanes que sonaven des de el quiosc xinès de la gran plaça.
Era molt agradable passejar per tot el parc a dalt d'uns burrets molt macos i sobretot menjar-te els cacauets que t'havien comprat per a les mones i els micos.

Comentaris

  • ohhhhhh quina infància ...[Ofensiu]
    Carlos ellokodelxovo | 25-03-2006 | Valoració: 10

    hola,
    quina sort haber viscut una infància tant bonica, quina sort, jo no recordo pas haber anat al zoològic encara que sé que hi vaig anar amb el col·legi pero era massa petit per enrrecordar-me (tenia menys de 8 anys) .
    M'agrada el tipus de relat, perque parles del teu passat, i fas en part que la visquem una mica tots nosaltres.

  • més que mai...[Ofensiu]
    Capdelin | 23-03-2006 | Valoració: 10

    estàs ara creativa, fèrtil, fecunda... que duri molt de temps.
    els teus dibuixos sobre l'elefanta Perla (i els tres nens amb pastenagues), la casa i la parella en poematendresobregespatendra i els retalls de diari on surten els teus escrits... noia!, has resurgit en pocs dies fins arribar al cim... felicitats!!!
    una abraçada.

  • La Banyeta del badiu | 19-03-2006 | Valoració: 10

    M.Pilar amb aquest relatat, m'has fet tirar endarrera quaranta anys . He tornat a veura al kiosc xines amb la banda tocant sardanes. Noia, tens una memória explèndida i una manera de relatar els teus records, que son també els nostres, d'una manera magistral.
    Una abraçada de "mona" a quatre mans !!.
    :-) Pilar

  • Quina bona memòria[Ofensiu]
    Valentí Valent | 19-03-2006

    continues tenint, caram, caram, ja thavia comentat les Oques de la Catedral, sempre que et llegeixo em deixes ben informat i tot molt ben explicat, amb bon gust final - de cacauets!
    Continua refrescant la memoria colectiva!
    Valenti Valent

  • i més records...[Ofensiu]
    angie | 19-03-2006

    Jo no recordo això de l'elefanta, però el que mai he oblidat són les passejades amb l'avi matern per aquest meravellós Parc de la Ciutadella, quan era molt petita (encara no anava a pàrvuls). Són records frescos i que no semblen viscuts fa més de 30 anys... Agafàvem pa dur i anàvem a llençar-lo als ànecs del llac, on encara existeixen els mateixos bancs de pedra. I del zoològic pocs records, era massa car per anar-hi... vaig anar-hi de més gran amb l'escola.

    Una abraçada bonica, i moltes gràcies per l'auca. Admiro molt als que dibuixeu, jo en sóc del tot negada... La Laia, que ja llegeix, n'ha gaudit molt...

    petonets

    angie

  • Parc de la Ciutadella[Ofensiu]
    kukisu | 19-03-2006

    Hola, Maria Pilar, quin relat més bonic aquest de la Perla. Em sona d'haver-ne sentit a parlar però no vaig tenir el goig de veure-la, tot i que hi era ben aprop. Les sardanes omplien el parc de nois i noies, elles amb les faldilles emmidonades i el cor il·lusionat. Són temps per enyorar-los o retratar-los tan bé com ho fas tu.
    Molts petons i moltes gràcies.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

313807 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com