Quina punteria!

Un relat de: lisboa
Punteria.

    El pare sempre ha estat una persona molt de la broma. Fins i tot ara, als vuitanta-i-set anys, encara té força per explicar anècdotes divertides, tot i que ja molt, massa, conegudes, i, a vegades, despenjar-se amb algun acudit verd.
    Però una de les situacions més hilarant que recordo haver viscut amb el pare, paradoxalment , no va ser fruit de cap broma. Va ser fruit de la física i de les matemàtiques. Va ser culpa de la paràbola.
    Els fet van passar en un restaurant durant un dinar familiar. No celebraven res especial, era un dinar d'aquells de diumenge. Hi érem tots, i s'ha de dir que nosaltres semblàvem la família Ulisses ( la del T.B.O ): el pare, la mare, la meva germana gran, l'avia, la tieta soltera, el gos ( un caniche negre que, degut a la seva incompatibilitat manifesta amb els restaurants, estava tancat al cotxe ) i jo.     El pare va demanar un sifó, una beguda d'aigua carbònica que actualment ha desaparegut de tot arreu però que en aquell temps era prou comú als restaurants. L'home, que estava assedegat, va prémer el gallet de l'ampolla enfocant-la cap a la seva copa. Sí, ara és fàcil dir que potser ho va fer des de massa a prop ...

    La pressió del sifó nou de trinca barrejada amb una sèrie d'improbables circumstancies va fer que el líquid entrés a la copa just amb l'angle precís, agafés la curvatura del vidre com si fos un revolt peraltat de Montmeló i llisqués amb insospitada celeritat per sortir com una exhalació pel costat contrari, remuntés el vol amb exuberant energia, creués l'espai dibuixant una gràcil, perfecte, paràbola, i acabés per impactar amb força contra l'esquena descoberta de la senyora, una dona madura, digna i tibada, que gaudia del seu pollastre amb escamarlans a la taula del costat.

    I jo, amb la ingenuïtat pròpia dels sis anys, vaig trencar un momentani silenci d'estupefacció general tot cridant entusiasmat: “Ostres papa, quina punteria!”.

Comentaris

 • Bona punteria, si..[Ofensiu]
  Naiade | 16-09-2011

  Ben certa la dita de que la realitat supera la ficció.
  Gracies per compartir un instant tan divertit
  Una abraçada

 • Germana gran de la família Ulises[Ofensiu]
  mpascua4 | 08-09-2011

  Hola germanet! Extraordinària la narració de l'anècdota que tantes i tantes vegades hem sentit a casa!!!! . Aquesta és una de les més sonades i a més reals. L'altra sonada és la de la mosca i la tieta, et repto a que en facis un relat, jeje. Ja veieu la nostra família realment és com la del TBO que ens comprava la tieta soltera que vivia a casa quan erem petits cada setmana.

 • Mecatxumdena![Ofensiu]
  rnbonet | 06-09-2011

  Quin relat més divertit! Em principi em semblava un dinar familiar, d'aquell de "circumstàncies". Però vet ací que s'embala com una moto -el relat- i la 'sifonada' -amb una descripció superba!- va a parar a... I què dir del comentari infantil! Tota una troballa, amic!

  Salut i rebolica!

  PS. No havies publicat abans més relats? És que el teu nom em 'sona' com d'espais oberts a la muntanya...

 • Felicitats[Ofensiu]
  Nonna_Carme | 04-09-2011 | Valoració: 10

  per aquest relat tan divertit i tan ben escrit.
  I també per guanyar el darrer nanorepte.
  Veig que ets nou a Relats i per tant t'envio una abraçada de benvinguda.
  Seguiré llegint-te.

 • A la vida...[Ofensiu]
  AVERROIS | 31-08-2011 | Valoració: 10

  ...hi ha moments còmics que fan que sigui una mica més lleugera de passar. La senyora podia haver-se enfadat, però per dins tots vosaltres us estaveu petant de riure.
  Una abraçada.

 • El sifò dels Ulises[Ofensiu]
  Aleix de Ferrater | 31-08-2011 | Valoració: 10

  Molt bona història quotidiana, plena d'humor realista, de detalls que omplen la lectura, de sinceritat familiar i de patiment per haver deixat el gosset tancat al cotxe. Ah, i què va fer la senyora en rebre la dutxa de sifò? Un plaer llegir-te. Una abraçada.

  aleix

Valoració mitja: 10