Quan una porta es tanca, una finestra s'obri (Equívocs)

Un relat de: rnbonet

Isar (39-Q-43) metge - dia 10.455 -10:45h-
He trobat un disc fora registre. És la còpia d'un llibre suposadament antic, feta per una aprenent d'informàtica, allà pel 3.033. El contingut m'ha semblat estrany.
Els antics deixaren ben clares les regles: només informació científica: matemàtica, certs llibres de física, alguns de medicina… i pocs d'història. Només aquells de fiabilitat provada. I no res de literatura…

Afar (45-E-125) supervisor de comunicacions - dia 10.455 - 10:47h.-
Estrany, sí… Molt estrany! Els dos ordinadors que ens regeixen s'ha comunicat. Llenguatge no gens habitual i quasi indesxifrable. Transcric:
"Ai, F-10! Eres… com Afrodita eixint de la mar: púdica, sensual, cridanera,.."
" Què xerres, M-01? Què tinc una anomalia? Què algun circuit se t'ha espatllat? Deixa'm tranquil·la! Ben bé que m'he revisat, aquesta matinada!"
"No, si no et parle d'això! Que m'ha arribat una escalfor… No has notat mai res de semblant?"
"Ara que ho dius, fa uns sis anys, hi va haver certa cosa que m'entremaliava els circuits i…"
"Com un desfici intern? Com un seguit d'interferències? Pensa, recorda, F-10! Segur que és el mateix que ara em destorba".
"Sí! Una certa animació no perifèrica. Més encertadament…una emoció interna i un neguit estrany".
" Sí, sí, exactament! Ai, companya, si em deixares accedir al teu clavill del xip seixanta-nou, quantes coses no faria!"
"Jo, per afalacs no estic. Encara que si a la nau celebren una festa, podríem…"
"Aleshores, ens apleguem? Et deixaràs acaronar?"
"No et faig res segur! No tinc banc de dades d'il·lusions, ni de…"
"I si en creem un de projectes futurs, què? J'y vais tout de suite, bonica!"

Fa més de deu minuts que els ordinadors centrals no emeten cap senyal. Caldrà comunicar-ho al governant.


Isar (39-Q-43) metge -dia 10.455 - 21.22h.-
He comentat el contingut del disquet als especialistes en Història i Matemàtiques. Després de confrontar les dades i els fets, ha corroborat la meua primera impressió: fals de cap a peus! Uns senzills càlculs han estat suficients.
L'he rellegit -un cert impuls hipnòtic m'ha quasi obligat-, abans de tirar-lo al contenidor de reciclatge. Pura quincalla! No caldrà ni donar constància al governant.

Quessar (16-R-25) químic generalista -dia 10.500 - 11:15h.-
Hi ha una error al còmput de nadons d'enguany? Només n'havien de ser una dotzena i n'hi ha catorze ...Sobren femella i mascle. Demanaré confirmació a M-01, computador central. Serà un error. ‘Falla programa de nadons?' ‘Resposta negativa, funciona perfectament, d'acord amb els càlculs i previsions reglamentades' ‘Per què catorze? Si dissenyarem el programa tots dos, per les provisions...' Ens calia! Ens era necessari per al nostre programa. Im-pres-cin-di-ble!!! L'humà 39-Q-43 es farà càrrec d'ells, quan arribe l'hora. Fes-li-ho saber'.
I s'ha desconnectat. Incomprensible! Caldrà comunicar-ho al governant, si segueix l'estrany comportament .

Isar (39-Q-43) metge -dia 10.783 - 17:05h.-
He recordat el disquet aquell. S'ha acomplert completament el que contava. Pel bé de la col·lectivitat caldrà deixar els dos nadons al tercer planeta del sistema solar pròxim, quan hi arribem. Sembla habitable. Podran créixer en llibertat, supose.
Ho comunicaré al governant.

Comentaris

  • Adam i Eva?[Ofensiu]
    pellpintada | 25-04-2007

    La meva interpretació del relat és la del mite bíblic d'Adam i Eva, o m'equivoco?
    L'he llegit amb una mica de dificultat. Sóc un lector poc avessat a la literatura fantàstica. He vist una peli que em recorda molt el teu simpàtic relat. No és original però tampoc importa això.

  • Què bó![Ofensiu]
    Arbequina | 30-12-2006 | Valoració: 10

    Però bó rebó de debò! O sigui: GENIAL.
    És entretingut, enginyós, està ben escrit i és quasi diverit.
    M'ha encantat llegir-lo. Un relat meravellós.

    En fi, una forta abraçada i molt bona entrada d'any 2007!

    Arbequina.

  • Genial[Ofensiu]
    | 21-12-2006 | Valoració: 10


    Amb un moment, amb quatre paraules teixeixes tota una història fantàstica, molt enginyosa. Hi ha moltes dades, molta informació de cop que es confón entre ella, i per mi això li dóna un toc misteriós molt encertat.

    El final, boníssim...

    Salut!

    Dan

  • Quina por...[Ofensiu]
    mataranyes | 21-12-2006 | Valoració: 9

    ... tan sols de pensar que la societat conforme avança tecnològicament poguera arribar a un estat com el que descrius on els sentiments són desterrats i sols conten els coneixements des de la seva vessant més positivista.

    Hem recorda en elagunes coses a "1984", on Geoges Orwell també fa s'aventura a descriure una futura societat tencològica i completament controlada pel "Gran Hermamo".


    El relat em pareix fantàstic. Menys mal que deixes una finestra oberta...

  • Obrim finestres![Ofensiu]
    Unaquimera | 19-12-2006 | Valoració: 10

    Vaja, quin contrast entre el títol, que té un regust a saviesa popular, una flaire a dita tradicional, un ressò de profunditat experimentada per generacions... amb el color del text, absolutament futurista, de ficció llunyana i paràmetres externs al nostre espai-temps...

    Tu has aconseguit amb bon resultats fer una barreja d'ambdues situacions: ai, aquells nadons abandonats que obren una porta a l'esperança de què la humanitat sobrevisqui a qualsevol tecnologia que ens vulguem imposar!

    També espero que tu hagis sobreviscut sense conseqüències a l'experiència del balneari i de jutge totes dues seguidetes!

    Una abraçada ( que no comunicaré a cap governant ) circular,
    Unaquimera

  • Imaginatiu Gènesi[Ofensiu]
    qwark | 17-12-2006

    L'amor creador, o com seria la descoberta de l'erotisme en un escenari on no existís fins llavors. Un tema que dóna molt de sí, per deixar volar la imaginació i l'enginy. Especialment en el terreny de la ciència-ficció que obre moltes portes i finestres a la creativitat però també té molts riscs pel que fa a la coherència.

    Un relat divertit, tot i que una mica caòtic.

Valoració mitja: 9.75

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1589 Comentaris

356952 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!