Paradisos

Un relat de: rnbonet
Això era una vegada un salvador de la pàtria... (No és un bon començament, xicon! Bo, va de nou!

Això era una vegada un conte d'uns set germans que vivien a una gran ciutat (Redéu, que això seria 'Blancaneus' urbanita!!! No , no... No? Seguim!)

Doncs resulta que -i fem història-, mentre es menjaven els cucs aquell de l'ovo solum, va arribar a la Quatribarràndia quasi considerada democràtica nació dintre el nou democràtic nacional estat -"un, gran i lliure"- aquell messies que tant havia patit a l'exili. Foren temps de vítols i alegries; de disbauxa i llibertat.

(Això ens deien als telediaris, a la premsa, a tots els mitjans de comunicació. Encara que hi havia uns homes grisos que, de vegades, ens feien dubtar. Però, seguim amb la història)

I resulta que l'home bo deixa com successor un antic proscrit i emmanillat per la policia del només un ou. Això sí, de bona família i de la ceba. I ara sí, ara comença l veritable història! Uns quants anys al poder, uns molts anys de 'salvador i essència de la pàtria' aboquen a una maganxa continuada: que si tres per cent per aquí, que si allò dels cotxes per allà... I van fent... i van fent, tots acotxats per la mare, que no madrastra. Què no farà una mare pels seus fills!

I si ens veiem a Andorra?

Comentaris

 • Enganys pels creduls[Ofensiu]
  Prou bé | 06-06-2021

  Quina història tan ben contada i entesa per viscuda d'aprop en el temps i en la distància. Quant de mal quan creiem que era quant de bé! Gràcies de nou per explicar-te tan bé!

 • Ou de capdill[Ofensiu]
  aleshores | 12-05-2021

  ...i resulta que nosaltres no ho sabíem però, mai, mai, ens n'havíem pogut traspassar els límits de la tela d'aranya creada pels sempiterns amos de la Una, Grande i Libre, amb la connivència dels nostres veïns més propers europeus.

 • Relat rebut[Ofensiu]

  El relat entra a concurs. Sort i gràcies per participar.


  Comissió XI Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

271 Relats

1588 Comentaris

352550 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!