Pollet

Un relat de: Pau Mora
—Sí, sí, ho he sentit a les notícies, la pobre. Jo me la vaig trobar no fa gaire. Ah sí! I saps a qui em vaig trobar l’altre dia? Al “Pollet”! Te’n recordes del “Pollet”. Em sembla que es deia Jaime Pérez o Javier López. No, nosequè Gómez. Sí, Jaime Gómez. És veritat, Jaime Gómez, el Pollet. Doncs saps que era molt poqueta cosa i molt estrany, oi? Un que era molt dallonses, tot raret. Amb ulleres, el cabell ondulat i tope cara de bon nen. Doncs em va exlicar que s’havia volgut presentar a les proves per policia però no el van agafar perquè no va passar els psicotècnics. T’imagines el Pollet de poli? Seria massa. Però si tu li foties uns calbots que et passaves un ou! Jo me’n recordo que sempre li dèiem —pio, pio, pio —perquè tu li foties el bocata i ell es menjava les molles que tu li anaves tirant. I recordes que un dia el vàrem tancar a l’armari de la profe? Doncs està super canviat, està tope musculati sembla més alt i tot. El dia que el vaig veure, anava amb una caçadora texana i botes de punta però de cara està igual. Ah! Sí, sí, sí! Igual, no! No t’ho perdis, porta un bigoti a lo Panxo Villa però bigotet i fot una pinta raríssima. Ah! Doncs diu que a veure si quedem algun dia i tal però jo no puc, sempre marxo a Begur, ja saps. Però li vaig donar el teu telèfon, sí, perquè vol fer un sopar d’ex-alumnes i tal i li vaig dir que si no et localitza, que vius al mateix lloc de sempre. Oh! Què bo! Ara m’he recordat del dia que estava a la pissarra i tu li vas baixar els pantalons i el Pollet anava trempat. Es va posar a plorar i tot. Va ser boníssim. I el dia que es pensava que el volies violar als labavos? Que tonto! Jo em pixava. Estava pixant! Ah! I saps que em va dir que feia ara? Diu que fa tir olímpic amb pistola! Diu que és un tipus de pistola que és olímpica. Era raro de collons el Pollet. Ja ho veuràs. Si ve a casa teva, segur que no el reconeixeras al principi però quan portes dos minuts és com si no hagués passat el temps. Òstia, que no t’ho explicat encara! Saps que un desgraciat em va punxar les quatre rodes de l’Audi?



Vaja, s’ha tallat. Això em passa per trucar amb el fixe.

Comentaris

  • Bon relat[Ofensiu]
    copernic | 16-12-2011

    Ho descrius molt bé i te fluïdesa. La història té un punt d'atractiu per que als que hem passat d'una certa edat ens n'ha ocorregut alguna o altra, des d'un punt de vista o des de l'altre. De vegades, l'assetjat es convertia en assetjador d'un altre més dèbil o més poruc que ell. Has jugat bé amb l'intercanvi de papers i la venjança que tot just s'insinua al final del text. Ben construït!

  • Cosas veredes[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 14-12-2011

    com deia el poeta castellà.
    Has fet una bona descripció del típic fill de puta que encara no ha assimilat que la seva actitud jovenívola era de macarra cap a vall. Però ara mateix n'hi ha un munt d'aquests petits dictadors en potència que són caps de departament o en escalafons més alts, i per això poden tenir una casa a Begur (bé, no tothom és igual, conec qui té una casa pels tombants de Begur i no són així.).
    El dibuix del relat està ben definit i el títol ben trobat, cosa que ajuda a seguir-lo amb interès, el conte, ja que pots anar veient la cara de cangueli que deu posar el qui escolta.
    Detalls del conte. No crec que sigui necessari començar amb el guió de conversa, a les poques paraules ja veus que és una conversa telefònica, amb això te'n surts bé.
    Hi ha en la conversa algun barbarisme (per exemple raro per rar) que no dubto que l'interlocutor els utilitzi en el seu quefer diari, però en escrit cal diferenciar-los posant-los en cursiva o entre cometes; diferenciats vaja. Cal remarcar la seva estupidesa, fins i tot dialèctica. (També fas servir el mot "raríssima" però que crec has de cercar una solució més acadèmica, o treus la paraula i cerques un sinònim o hauries de reconstruir la frase sencera, seria el millor).
    Diria que li cal una re escriptura pausada. No cal afegir ni treure gairebé res, la conversa i el temps utilitzats són correctes (jo sóc de escriure a raig per després treure paraules, frases, i si cal afegir-hi, que sigui poca cosa)
    Vigila els signes de puntuació, cal respirar per llegir!

    Bé, dispensa el rotllo, però sols faig aquests comentaris quan veig bones maneres i tu les tens, sols cal pensar que més d'un d'aquests escriptors consagrats que pululen per la tele mateix, tenen un corrector d'estil que els neteja allò que no es pot dir.
    També és cert que sols t'he llegit aquests conte, però et seguiré llegint Pau.

    Una abraçada!

    Ferran

  • Tots ho hem viscut[Ofensiu]
    Àlex Vidal Vidal | 08-12-2011 | Valoració: 10

    Pau, tots ho hem viscut des d'un costat o de l'altre. Ara en diuen 'bullying', d'això.
    L'evolució del relat fins a la picada d'ullet final em sembla excel·lent.

    Sobre el comentari que fas del meu 'Fugida! Substantiu, femení', el teu comentari m'ha fet reflexionar i m'he rellegit el relat. El vaig escriure en aquest ordre perquè en el tercer paràgraf ja es fa menció a la bèstia, al monstre, a l'ens que empaita la protagonista, i no en volia parlar tan aviat, al començament del relat.

    Agraeixo el teu comentari perquè m'ha fet barrinar sobre una cosa que havia escrit i que tenia tancada "in mente". Mai res queda tancat del tot. Una bona lliçó.

    Gràcies, salut i bona lletra!

  • Crueltat infantil[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 05-12-2011 | Valoració: 10

    Jo, com a professora, n'he vist molts de "pollets" i sempre m'ha sobtat l'acarnissament amb que els que es creuen millor que els altres (sobretot si van en grupets) es burlen dels febles. És una crueltat innecessària i potser deguda a que, en el fons, els qui se'n riuen necessiten reafirmar-se en la seva vàlua. Si puguessin saber quanta pena i frustració han provocat, se'ls cauria la cara de vergonya.

    Pau, has descrit molt bé aquesta situació. I veig que el teu protagonista continua tan fantasma com quan era petit.

    Salutacions

  • què bo pau...[Ofensiu]
    joandemataro | 05-12-2011 | Valoració: 10

    un relat amb un gran ritme, que dóna molt per a pensar i amb un final esplèndid

    et felicito de debò, i seguim compartint !
    fins la propera
    joan

  • Amics així...[Ofensiu]
    Carles Ferran | 05-12-2011 | Valoració: 10

    Quasi he visualitzat al pijo cabronàs amb el jersey a l’espatlla jugant amb les claus de l’Audi, mentre li relata a l’amic la gracieta que li ha fet. M’ha fet por. Jo també li punxaria les rodes.
    Gràcies pels teus comentaris.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Pau Mora

Pau Mora

30 Relats

92 Comentaris

35006 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Descriure's a un mateix em sembla fals i/o pedant. Si menys no, subjectiu, així que el que dic és que estic content d'haver-me conegut.
M'agrada la gent, encertar-la en la elecció d'un llibre(sense que això suposi res de res), jugar, jeure a la gespa, fer castells a la sorra, pintar, dibuixar, escriure, caminar, respirar, pensar, treballar, fer esport, el futbol, veure els partits del Barça, mirar la tele, el campionat de motos, la música, la dansa, el teatre, l'ordinador en general(m'apasiona el Photoshop), la Tècnica Alexander, l'Aikido, el Shiatsu, el Tai-chi, el Ioga, descansar, fumar, la cervesa, el pernil, el pa amb tomàquet, la xocolata, el talladet, els festucs, la paella, la fideuà, els cargols a la llauna, les crispetes i depenent de la peli, el cine. Fins que algú em defineixi, de moment si m'intuïu ja m'està bé.

Els meus interessos
M'interessa l'art, la imaginació.
M'interessa l'actualitat fins a un cert punt.
M'interessa el futur com per curiositat.
M'interessa la política, els polítics no.
M'interessa Catalunya i el món.
M'interessa i m'importa la salut.
M'interessa la vida, els amics.
M'interessen els meus fills.


http://paumora.blogspot.com/
http://blogs.e-noticies.com/pau-mora--disfresses/


Agraeixo molt els elogis però més les crítiques constructives. Gràcies.