Caminant vora el marge

Un relat de: Pau Mora
Tornant cap a casa després de la feina, caminant vora el marge pensava —això pot ser perillós. No per a mi, sinó per als nens. Si algú s’hi apropa massa podria relliscar i caure daltabaix.
Quan em creuava amb una mare amb criatures o amb una velleta, cedia el pas fent de pared en el costat a on començava la pendent d’herbotes. Potser son quatre metres fins abaix el descampat de cotxes mal aparcats. Aquell dia em va sorprendre el resplendor de les llums de Nadal. Em van semblar d’una bellesa màgica, extraordinària. El cor em va bombollejar una alegria immensa. Tot desprenia un aire de pau i felicitat com mai havia sentit. Vaig posar-me a xiular una vella cançó de Louis Amstrong amb ganes d’arribar a casa i compartir el que sentia. Les llums, els colors, les formes, tot va agafar una aparença com d’una pintura impressionista meravellosa. Els sorolls i el brogit de la ciutat, composaven una melodia harmònica i l’atmosfera estava impregnada d’olors perfumats que m’omplien l’esperit d’una gran pau interior. El terra era tobet i jo lliscava com surant i ballant. Ja no em feia mal res ni estava cansat. Saludava a gent que creia oblidada i ells em somreien plens de joia. La meva dona i els nens m’esperaven fora la porta de casa i els vaig saludar des de lluny però no em van veure. Vaig apropar-m’hi cantant i el gos no va bordar. Em vaig plantar davant d’ells fent una tombarella en l’aire i la meva dona va dir —És estrany que tardi tant el vostre pare, ja hauria d’haver arribat fa estona. —Llavors em vaig fer milers de preguntes que em van ser contestades a l’instant.

Comentaris

 • Hola Pau ![Ofensiu]
  Nonna_Carme | 29-01-2012 | Valoració: 10

  Els teus relats tenen quelcom d'especial , jugues amb la fantasia i la realitat i deixes al lector/a que hi posi un xic de la seva propia imaginació.
  Saps que et llegeixo des de el primer relat (què vols que hi faci , m'agrada el teu estil ) però ets massa prolífic per a comentar-los tots.
  Felicitats !

 • caminant per RC[Ofensiu]
  magalo | 29-01-2012

  Des dels comentaris que has fet als meus poemes “Notes per una dama”i “pas a pas”, la curiositat per conèixer els que escrius m’ha portat a trobar-te també, com jo caminant, però tu vora el marge del teu relat. M'agrada molt, i com tu em comentaves jo tampoc te’l valoro, perquè igual que tu, prefereixo comentaris i critiques constructives abans que valoracions. M’ha agradat l’enginy amb el que trames la historia i les belles paraules que has escollit per explicar-la.

  salut Pau!
  Marta

 • Molt bo[Ofensiu]
  Galzeran (homefosc) | 03-01-2012

  i com diu l'allan, impecable. La transició és perfecte i no li veig cap fissura, un relat curt molt ben portat, amb un estil personal que de mica en mica m'agrada més.

  Bon any Pau.

  Ferran

 • Trist però amb pau[Ofensiu]
  Materile | 28-12-2011 | Valoració: 10

  No et coneixia, Pau, i m'ha agradat llegir-te. Fas uns relats amb molta imaginació , àgils, seductors, molt ben tramats.

  Materile

 • allan lee | 23-12-2011

  És un relat impecable. M'ha commogut. Extremadament poètic.

  Aplaudiments, i una abraçada

  a

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Pau Mora

Pau Mora

30 Relats

92 Comentaris

35034 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Descriure's a un mateix em sembla fals i/o pedant. Si menys no, subjectiu, així que el que dic és que estic content d'haver-me conegut.
M'agrada la gent, encertar-la en la elecció d'un llibre(sense que això suposi res de res), jugar, jeure a la gespa, fer castells a la sorra, pintar, dibuixar, escriure, caminar, respirar, pensar, treballar, fer esport, el futbol, veure els partits del Barça, mirar la tele, el campionat de motos, la música, la dansa, el teatre, l'ordinador en general(m'apasiona el Photoshop), la Tècnica Alexander, l'Aikido, el Shiatsu, el Tai-chi, el Ioga, descansar, fumar, la cervesa, el pernil, el pa amb tomàquet, la xocolata, el talladet, els festucs, la paella, la fideuà, els cargols a la llauna, les crispetes i depenent de la peli, el cine. Fins que algú em defineixi, de moment si m'intuïu ja m'està bé.

Els meus interessos
M'interessa l'art, la imaginació.
M'interessa l'actualitat fins a un cert punt.
M'interessa el futur com per curiositat.
M'interessa la política, els polítics no.
M'interessa Catalunya i el món.
M'interessa i m'importa la salut.
M'interessa la vida, els amics.
M'interessen els meus fills.


http://paumora.blogspot.com/
http://blogs.e-noticies.com/pau-mora--disfresses/


Agraeixo molt els elogis però més les crítiques constructives. Gràcies.