Pauet el sabater

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

En Pauet vivia amb la seva mare i el seu germà Jaumet, (tots dos solters i grans), al carrer Portal nou de Barcelona.
Sa mare cada nit , abans d' anar a dormir, els hi cantava una cançó de bressol.
En Pauet era sabater, i a més tenia un gran defecte, doncs li agradava fer tragets de vi i engatar-se una miqueta cada dia. Tots els que el coneixien i li volien bé, li aconsellaven que no beguès tant. Els veins del carrer, sobretot, eren els que més.
Un dia, la gent del carrer van pensar que haurien d'escarmentar-lo.
Van agafar a en Pauet i el van convidar a vi ranci fins a no poder més. Quan el van tenir ben borratxo, el guarniren amb un hàbit de frare i el van plantar davant la porta del convent dels Caputxins.
El porter, al obrir la porta , es va trobar a en Pauet a terra.... i pensant que era un frare de debò el van entrar cap a dins.
L' endemà al matí, al despertar, el Pauet es va trobar davant del Prió i de tota la comunitat frare que no feien més que preguntar-li que era. Ell tot desesperat, i davant d' aquella situació fins i tot ja dubtava de qui era realment.
-Aneu al carrer Portal nou nº6, i si no hi ha ningú sóc jo, el sabater. Però si veieu al sabater jo ja no sé qui sóc. digué en Pauet.
Al cap d' una estona van aparèixer al convent tota aquella colla de veïns que la nit abans li havien preparat aquesta broma.
La escarmentada va servir per a que en Pauet es donés comte de que beure tant no era gens saludable. A partit d'aquest moment va anar corretgint el seu gran vici.

Comentaris

  • Jajaja, molt bona![Ofensiu]
    August | 06-04-2006 | Valoració: 10

    Hola Maria Pilar,

    Ostres quines coses, a més d'un amic meu el vi li ha sentat pitjor que a en Pauet. Jajaja, les coses s'han de fer amb mesura ja que del vici al plaer hi ha un pas ;)

    Salutacions!

  • gràcies...[Ofensiu]
    Capdelin | 05-04-2006 | Valoració: 10

    per avisar-me, malgrat que jo no bec massa normalment...
    i gràcies pels teus dibuixos sobre el gall del despertador i sobre no dormo pensant en tu... són maquíssims!
    i felicitats pels teus 100 relats... podràs d'una sola bufada apagar tantes espelmetes?
    una abraçada
    PD. el relat de la recepta, fantàstic! sembla un plat d'aquells que la meva àvia fa pel divendres sant, però sense el morro de vedella...

  • ostres tu ....[Ofensiu]
    Carlos ellokodelxovo | 02-04-2006 | Valoració: 10

    ... jo aquest matí em passava gairebé el mateix!! jajaja
    si que sabia qui soc i on estava (al meu llit) pero no recordo pas com vaig arribar fins allà !!
    un relat molt divertit... pero això si: no m'agradaria pas que ningú em gastés una broma tant pesada! en tot cas no m'importaria pas aixecarme en un altre llit sempre i quan fos acompanyat de bona companyia ;p jejeje

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

314570 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com