Paradigma de Saule de Tars

Un relat de: lluisba

Ferit pel llamp de la revelació, l'homenet caigué del cavall. Es trobava sol enmig d'una cerretera recta, polsegosa i avorrida. No tenia massa clar si anava de Galilea a Jerusalem o de Flix a Lleida. Sol i amb l'esquena dolguda per la patacada, missenyor Saule va sentir que ja n'hi havia prou. Prou de comptar monedes i especular amb els preus de les cases. Prou de pagar tributs, certificats, prou de visites al notari. Vet aquí la crisi, es digué mentre es fregava la ronyonada estabornida. Aquest sistema fa llufa i jo sóc tan idiota que el serveixo amb totes les meves forces. Necessito un canvi. En primer lloc: deixar de fumar. Menjar més amanides i més fruita.
I no només deixar de fumar o menjar amanides: sinó que fuetejaré aquells que encara fumin i que no mengin amanides a partir d'ara mateix. D'aquest precís instant de la revelació.
Va mirar enrera (una línia d'asfalt absurd) i va pensar vès quina merda de vida que he dut, però vet aquí que ara em sentiran. I tota la mala llet que he acumulat venint per aquest camí la faré pagar. El primer que passi, rebrà.

El pare em deia: és igual allò que facis, però fes-ho bé. I en Saule de Tars va dir-se: seré un fuet, un flagell. I ho faré bé. És més. Ho faré tan bé, que d'aquí a dos mil anys encara seré un flagell.

En Bonaventura Durruti, quan era a les envistes de Miranda de Ebro, es va trobar Saule de Tars, encara dolgut de les lumbars. Duia dues cigarretes i n'hi va oferir una, pensant que potser així alleugeria el dolor de l'home. Ah! Les dues espanyes es van trobar en aquell desert inhòspit i ridícul.

Versions diverses diuen: que Saule acceptà la cigarreta. Que no la va acceptar. Que se la va fumar atemorit pel pistolot que Durruti lluïa al cinturó. Que en Durruti no li va oferir res sinó que distingí el feixista de lluny, i li etzibà un tret més que merscut. Que el tret errà i a la fi es feren amics íntims. I males llengües afegeixen: tan bons amics, que foren amants.

Jo em quedo amb la darrera opció. Síntesi humana i bella. Durruti i Saule exiliats de la guerra, convivint en una cabana de pastor, feliços i complaguts, i sadollats d'amor. Les dues espanyes unides per l'amor, ni que s'expressi per la penetració anal.

Comentaris

  • amb carinyu![Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Seré Crític[Ofensiu]
    Igor Kutuzov | 02-11-2008 | Valoració: 9

    Lluís, dius bé en que manca sentit crític a RC. Però, sincerament, aquest breu relat de les 2 Spains m'ha agradat. El final gairebé és atrevit, insolent. Però seré crític i et poso un 9 quan crec que mereix un 10. L'he llegit d'una tirada i he somrigut. Què més puc esperar?? I en Durruti, com altres, és mite. Crec que la República va perdre la guerra enfront el militar més gris de la història de la Península (i temps ha, hi van haver-hi de brillants). Aquells republicans, comunistes, anarcos, poumistes... Tots en guerra entre ells.....

  • A la teva salut...[Ofensiu]
    Alberich | 30-10-2008 | Valoració: 10

    Avui he anat a un vell cafè que hi ha allà pel Clot. Diuen que en aquell local hi anava sovint en Durruti a fotre's el carajillo. Si te'n beus un parell o tres de ben carregadets, diuen que se't apareix el seu ectoplasma.
    N'he demanat un a la seva salut...i a la teva.
    Salutacions.
    Ramon

Valoració mitja: 9.67

l´Autor

Foto de perfil de lluisba

lluisba

77 Relats

390 Comentaris

95794 Lectures

Valoració de l'autor: 9.25

Biografia:
El novembre del 2006 em vaig estrenar a Relats en català. No sóc gaire constant ni gaire assidu. Llegeixo, comento una mica. Miro el fòrum de tant en tant, però n'entenc ni un borrall. Intento fer contes de por (o d'inquietud, que diuen), algun poema improvisat...

Pel novembre de 2008, però, junt amb d'altres companyes i companys, vam iniciar un blog on ara hi poso els meus textos. A RC hi entro i miro, i molt ocasionalment demano penjar alguna cosa.

El nostre blog (per si vols) és:
http://riellblvd.blogspot.com/