Opinaré tant com ho necessiti!

Un relat de: llacuna

Estic fent uns estudis, i aquest és l'enunciat d'un dels exercicis, i una de les coses que m'ensenyen és aquesta:

No opineu, si no és demana explícitament. En tot cas, sigueu sempre prudents en les vostres afirmacions i eviteu enunciats categòrics o excessivament generals.

Heus aquí la base del nostre poc desenvolupat pensament, és clar com que se suposa que les persones que et donen classe gairebé són déus, és millor que no opinem i d'aquesta forma evitem, o millor dit eviten que de mica en mica es vagi constituint un pensament alternatiu fet de petites frases de molts diversos tipus que fins i tot pugui enfocar de forma diferent i amb encert allò que ens han dit.
A més de tot això, després ens ensenyen a fer textos explicatius, i em pregunto per a què serveix un text explicatiu si no l'argumentem. És que un text explicatiu pot ser mai imparcial? Si indaguem en profunditat, crec que no. Però, és clar serveix per a potenciar la imparcialitat, i la indiferència.
Amb tot això només vull animar a tothom a que opini sense por en aquesta societat que ens forma en justament tot el contrari, que evolucionem madurant les nostres idees, sense por a equivocar-nos, que equivocar-se és un dret i no té a veure a fer el ridícul, i que al cap i a la fi, és l'única manera de créixer.

Per ara. No desvetllaré més informació sobre el context, perquè malauradament, malgrat aquesta gran bestiesa, faré l'exercici, però tot arribarà, m'ho empasso però ho acumulo a la bossa de material per a ser revisat.

Comentaris

  • Estic en contra...[Ofensiu]
    onatge | 11-05-2009 | Valoració: 10

    Estic en contra d'estar en contra. Però estic amb tu i en contra de l'enunciat, si seguissím al peu de la lletra el que diu, i a més i afegim que per por o per prudència, no opinaríem mai, i com tu molt bé dius el "suposat" mestre seria un Déu... I per mi els déus ja estan bé allà on estan. De vegades penso i dic que estem més manipulats del que ens sembla. VISCA LA LLIBERTAT D'OPINIÓ.

    I LLIBERTAT Enric Duran.

    Salut i opinions...
    onatge