Nostàlgia de la vida

Un relat de: Soliloqui

Mires enrere. I et perds entre records, entre fotografies on la pols s'hi havia començat a fer el seu lloc. De quan anaves a la guarderia, d'aquella excurció al zoo amb la classe; de la teva primera comunió i de les vacances a París. Del teu primer concert. De moments plens de somriures. Moments on tot era clar, on ni tan sols sabies que els problemes existien (o no ho volies saber)
Aquell primer llibre que et va fer apassionar a la lectura. O el teu primer poema. Velles notes d'una cançó oblidada. Cartes d'aquell primer amor. Propaganda d'aquella manifestació on demanàvem la llibertat.
Dedicatóries que prometien una amistat eterna. Frases plenes de ganes de menjar-se el món. Cartes farcides de sentiments i emocions. Les espelemes del meu vuité aniversari (que ni tan sols sabia que conservava). Les primeres arrecades. Cartells que criden un No a la guerra. L'examen on vaig treure el meu primer excel·lent. L'entrada del cinema d'on ja s'ha esborrat el nom de la pel·lícula. Números de telèfon que no saps ni si encara existeixen. Monedes que ja no tenen valor. Papers amb promeses que mai es van complir.


Què ha passat? On són tots aquells moments? On han anat les il·lusions? On s'han amagat els somnis? On són totes aquelles persones que prometien no marxar del meu costat? On són les forces per poder volar? On és tota la vida que volia viure?

Comentaris

  • plena de records[Ofensiu]
    Unaquimera | 18-10-2006 | Valoració: 10

    L'enyor, els records, la memòria atrapada entre somnis i petiteses, el passat fragmentat entre l'oblit i les restes que perseveren...

    Has redactat un relat ben nostàlgic, però que no enfarfega gens.
    Potser ajuden les frases curtes i aparentment senzilles, la teva prosa clara, sense entrebancs ni giragonses ni desmesura. Mantens el to i l'ambient creat des del inici fins al final, on els interrogants queden dempeus...

    M'ha agradat molt! Resulta un bon text sobre una dualitat que m'atrau especialment: memòria i oblit, records i futur, present i passat.

    Tornaré a llegir-te aviat. De moment, t'envio una abraçada ben rodona per celebrar que t'he descobert com autora,
    Unaquimera

l´Autor

Foto de perfil de Soliloqui

Soliloqui

52 Relats

100 Comentaris

50080 Lectures

Valoració de l'autor: 9.24

Biografia:
Vaig nèixer una matinada del mes de juny del 1986 entre la boira que caracteritza la Plana de Vic...

Vaig crèixer entre il·lusions , pintant somnis de colors difuminats amb somriures, fins que vaig adonar-me que no es pot viure només de somnis i pinzells de colors de l'arc de sant martí...aleshores, vaig començar a refugiar-me entre lletres i papers...

Llicenciada en biotecnologia però amb alguna vena literària, que encara no sé d'on ha sortit... faig soliloquis sobre paper que problablament no tenen cap sentit...però m'ajuda a truere tot allò que m'ofega dia a dia.... i de vegades, em deixen un xic millor.

Amenaces a l'autora,reclamacions, propostes o... el que vulgueu a:

[[soliloqui_2808@msn.com]]




www.fotolog.com/soliloqui

[[...Y que, por fin, el tiempo borre las heridas. Y tus fantasmas nunca mas vuelvan a verme.]]