Nit d'oratges...

Un relat de: Rialla Morena

S'enreden ses cortines, una darrere s'altra, ben blanques,
transparents, i van formant una llaçada de finestra en finestra... són com un camí cap a sa blavor de sa nit que té lluna, un camí de coixins fins, de tela de niguls, que s'engronsa com de puntetes damunt es no res que queda obert de bat a bat... i només se senten grills trepitjar els
fils que pengen com trunyelles que s'ha fet sa lluna per enamorar els llagosts
(fa el mateix cada nit)

Entre s'entelat volàtil he pogut espiar un llagost que intentava, enfollit, saltar, fins agafar les trunyelles penjants... cec de desig s'ha confós i d'un bot l'he tengut als meus peus, ha travessat una finestra i els seus dos ulls han quedat saludant badocs i desconcertats el meu dit gros. L'ha observat uns breus segons per decidir, tot d'una, que allò no tenia res d'interessant i que no
s'apropava, ni de bon tros, a la rodona lluentor de la seva estimada...així, ha dit bona nit i amb un nou salt ha tornat a desaparèixer, s'ha endinsat en la immensitat de l'altre costat i s'hi ha fos.
Ara ja no sent ni el frec de les seves potes en caure a terra després de cada bot... ara ja no pengen fils per pentinar trunyelles ni hi ha camins entrellaçats.
De cop en sec, han bastat uns ulls verds d'indiferència per fer-me tancar, d'un cop sec, les finestres. Totes.
Ara ja no es toquen els dos móns.

Comentaris

  • I volam... i suram...[Ofensiu]
    NiNeL | 28-08-2005

    Llegint-te sent olor de màgia passejant per l'aire, sent com dos aires diferents però familiars mesclant-se a l'ampit de la teva finestra, transparents; com surant entre cortines i niguls encoixinats.

    Així ho veig fins que tanques les finestres, una a una i sense miraments, i deixen de mesclar-se els dos mons, deixa de penetrar-te la màgia.

    Aquest llagost no hi deu veure massa clar, els teus ulls il·luminats enlluernen més que trenta-set llunes.

    Aixeca't i obre les finestres de nou, deixa l'aire entrar-te ben endins, que traspassi el teu horitzó infinit. La màgia sempre hi és, només has de deixar que s'apoderi de tu. A vegades, una forta abraçada basta.