La Selva Oceà

Un relat de: Rialla Morena

Aquesta pluja incessant m'ha recordat setmanes a Irlanda… cau i cau sense deixar ni respirar l'aire, ni un instant, només.
Ara és tan fina (cameta d'aranya, en deim) que gairebé no es veu, però sap mullar tots els racons… ara és gruixuda i sorollosa que fa trontollar qualsevol imatge que es reflecteixi en un bassiot, en una gota, o en un mar…
i fa caure les parpelles a les flors,
una, dues, set, infinites
i el terra es converteix en llac amb ones pintades de perfums i els cargols que hauran volgut sortir per alimentar-se d'humitat s'hauran ofegat en el seu plaer. Ulls de granota seran les seves closques surant deshorbitades en cada alenada de mar… i les granotes cegues saltaran deixelebradament per robar tots aquells ulls a la pluja.
És el dia en què la selva tornà oceà: les flors, escuma salada; els cargols ulls de granota esdevingueren copinyes i l'arena l'anà dipositant, punteta a punteta, cada estel de llamp que hi deixava un subtil rastre de vida. Els ocells ara són peixos, en comptes de volar, són perseguits per aquarel·les de libèl·lules entre remolins i corrents marines.
És el dia en què la selva tornà oceà.

Comentaris

  • selva >ocea[Ofensiu]
    donablanca | 04-05-2005 | Valoració: 10

    si, tens rao la selva és un oceá.
    tot te un ritme 'in crescendo'


    m'agrada molt el teu psudonim

  • original idea ..[Ofensiu]
    Conxa Forteza | 10-04-2005 | Valoració: 9

    la selva convertida en oceà, les imatges que descrius són al meu parer una prosa poètique pressiosa ...

    una aferrrada

    Conxa