Mort per Internet

Un relat de: meral

Eren les deu del vespre al la Residència Asistida Santa Maria i els seus hostes, ja estaven tots retirats a les habitacions. La majoria, els que necessitaven més ajut, ja estaven acotxats, però encara quedaven alguns avis i àvies desperts, fen ganxet o mirant la tele.
A les deu canviaven els torns de feina i l'auxiliar de la nit, es va posar tranquil, al davant de l'ordinador, ja hi hauria temps per preparar les dosis del medicament nocturn prescrit pel metge. Amb les càmeres a les habitacions, podia seguir, sense moure's de davant del seu monitor, l'estat en el que estaven els avis en aquell moment que començava el torn de nit.
Anava passant, una per una, les imatges de les habitacions a través de la pantalla del seu ordenador. Es va parar a la 21: la senyora Ramona semblava més pàl·lida, estava ben acotxada, però se la veia blanca. L'auxiliar aturà el procés d'espionatge. Si hagués continuat, hauria pogut veure al matrimoni de l'habitció del costat, com feien un apropament sexual, tal i com havia vist impàvid altres cops, i els deixava fer per què eren un avi i una àvia més o menys autònoms i normalment ho comentava al torn del matí.
Quan la pantalla va mostrar l'habitació de la senyora Ramona, va entendre que era un cas d'emergència i decidí d'acostar-s'hi amb el seu carret de treball, ple de parafarnalies: roba de llit, tovalloles, bolquers, guants, manyoples higièniques, i el més important, els estris per consultar els senyals vitals. En entrar, va veure la senyora Ramona blanca, els ulls lleugerament torts i a la boca hi duia salivera, li va escoltar el cor i li bategava lentament. Abans de proseguir, decidí de demanar un metge d'urgència al Centre Sanitari proper, i va marcar el número de telèfon en el móvil que també duia al carret.
Quan el metge va rebre l'avís, es trobava cercant en el seu ordenador les llistes d'espera d'operacions de ronyó. No era la seva especialitat, ell només era un metge de guàrdia, però hi tenia un interés personal, degut al fill d'una amistat que n'estava afectat. Va escapar-se de la llista i va deixar l'ordinador en blanc per atendre la trucada.
- Si, de seguida vinc, - va ser la seva desposta.- Estigui atent per obrir-me la porta.
L'auxiliar d'infrmeria del torn de nit, prenia les constants a la malalta en la solitud de l'habitació, quan van trucar a la porta d'entrada.
Mentre anava a obrir la porta, la senyora Ramona es va morir. Des de la tele d'alguna habitació, amb una mica massa de volum, es va poder sentir el festeig d'un gol d'algun equip important, mentre que a l'habitació contigua, el matrimoni es relaxava tranquilament, després d'accions gairabé extremes en aquelles edats.
Va entrar el metge silenciós i después de posar-li el tensímetre a la que ja era difunta, va entendre que no hi havia res a fer.
- L'hem perdut. Ja és morta,- van ser les seves paraules.- Només queda avisar a la familia.
El número de teléfon de la familia comunicaven, però hi haiva entre les dades un correu electrònic, així que provà d'accedir-hi a través d'internet.
El missatge deia:
"La senyora Ramona Reus Ribes ha traspassat. Posi's en contacte amb nosaltres. Residència d'Ancians Santa Maria."
El va rebre l'Eduard, el nét de la senyora Ramona, que s'entretenia a comunicar-se enviant missatges als amics i no va entendre gran cosa, però veia que hi deia el nom de la seva àvia, i encara que era tard, va cridar als seus pares a l'habitació.
- Ai, Déu meu! - Va exclamar la mare. - L'àvia s'ha mort, hi hem d'anar corrents.
L'Eduard, com que era molt jove, no entenia gran cosa, pensava que l'àvia s'havia mort, però els ordinadors continuaven funcionant.

Comentaris

  • Moltes gracies pels comentaris...[Ofensiu]
    cassigall blau | 06-05-2006 | Valoració: 10

    ...aixo que escrius es molt bonic.
    Ens veiem...
    pere

  • Molt bones, meral![Ofensiu]

    I benvinguda a RC!

    D'entrada, gràcies pel teu comentari! Celebro la teva valoració.

    Pel que fa a Mort per Internet, dir d'entrada que sí mai algú m'informa de la mort d'un parent proper d'aquesta manera, l'envio, qui sigui, a no dic on.

    En segon lloc, i entrant ara sí al relat, he dir-te que l'he trobat molt correcte per tot el que fa a temes ortografico-gramaticals. Pel que fa al lèxic i a la redacció, pulcre i acurada, em sembla el principal punt fort del relat. I quan a la trama, potser perquè ma mare treballa precisament de nit en una residència, alguna cosa m'ha grinyolat un xic (realment, molt moderna amb aquestes càmeres habitació per habitació; a ma mare li donarien una alegria si li diguessin que a la residència on treballa ho volen instal·lar. Les anades i vingudes que s'estalviaria!). En general, però, m'ha semblat ben enfocat i ben portat.

    Benvinguda a RC!!!

    Vicenç

l´Autor

Foto de perfil de meral

meral

97 Relats

151 Comentaris

104728 Lectures

Valoració de l'autor: 9.79

Biografia:
El meu nom oficial és Marta Capdevila Peydro, m’he posta Meral perquè em vaig casar a Turquia i la meva filla va néixer a Estambul i en llengua turca vol dir isard i s’assembla una mica a Marta. El meu fill va néixer a Guimerà, el meu poble estimat: « Qui perd els orígens perd la identitat ».
.
Escric relats a la revista Nova Tàrrega, tinc publcat un llibre de relats en paper de títol "Les dones dels anells" que ha tingut molt bona acullida. Ara fa temps que no entrava en aquesta web per problemes técnics, però prometo tornar-ho a fer. Tinc dos llibre acabats, un de poemes en català i una novel·la en castellà pendents de publicació en paper i un altre en periode d'escritura. Tinc un llibre publicat a la internet en castellà de títol "Tres meses en mas Montornés".
La foto del meu perfil és vella, ara estic més guapa.
Finalent he publicat el nou llibre en castellà "Nueve meses en Mas Montornés" en paper amb l'editorial Arial ediciones. Altresllibres tinc en concurs.