VISIONAN EL FUTUR (Els musulmans)

Un relat de: meral
VISIONANT EL FUTUR (Els musulmans)


Les dones musulmanes es miraven les mans les unes a les altres a les habitacions de les dones mentre els homes fumaven i prenien te a les habitacions dels homes.
Les dones verges servien el te fumejant a unes habitacions i altres.
Els homes parlaven de futbol i de política i les dones es miraven les mans amb il•lusió franca i nova en cada línia descoberta a on anaven entenen els seus destins i reien de les seves sorts i els seus desencants.
Els homes seguien bevent te i les dones es van posar a pintar-se les mans de vermell, palmes ben untades de vermell i així anaven oblidant les seves línies i els seus destins que havien visionat per uns moments i s’afanyaven a les feines de la cuina mentre els homes callaven fins l’hora de sopar i els nens i nenes anaven i venien d’una habitació a l’altre parlant una llengua que jo no entenia encara que ells si entenien la meva.
I jo els veia des del balcó de casa respirant el silenci i deia baixet :“Visca Catalunya”. I els nens i les nenes crec que m’entenien, tan diferents i tan iguals...

Marta Capdevila Peydro

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de meral

meral

97 Relats

151 Comentaris

102223 Lectures

Valoració de l'autor: 9.79

Biografia:
El meu nom oficial és Marta Capdevila Peydro, m’he posta Meral perquè em vaig casar a Turquia i la meva filla va néixer a Estambul i en llengua turca vol dir isard i s’assembla una mica a Marta. El meu fill va néixer a Guimerà, el meu poble estimat: « Qui perd els orígens perd la identitat ».
.
Escric relats a la revista Nova Tàrrega, tinc publcat un llibre de relats en paper de títol "Les dones dels anells" que ha tingut molt bona acullida. Ara fa temps que no entrava en aquesta web per problemes técnics, però prometo tornar-ho a fer. Tinc dos llibre acabats, un de poemes en català i una novel·la en castellà pendents de publicació en paper i un altre en periode d'escritura. Tinc un llibre publicat a la internet en castellà de títol "Tres meses en mas Montornés".
La foto del meu perfil és vella, ara estic més guapa.
Finalent he publicat el nou llibre en castellà "Nueve meses en Mas Montornés" en paper amb l'editorial Arial ediciones. Altresllibres tinc en concurs.