Menys burkes, menys feines, menys..

Un relat de: llacuna

Una dona musulmana amb burka recorre els carrers del Vendrell, la seva vida no són flors i violes,el llogater està a punt de fer-los fora de casa perquè no poden pagar el lloguer de ja fa mesos, té un fill petit. Rep una ajuda de menjar que consisteix en menys del que qualsevol persona menjaria en un mes: poquet d'arròs, tomàquet en conserva, llegums, i altres productes envasats. No hi ha cap producte fresc, ni tampoc no hi ha peix ni carn.

La dona surt poc de casa, només per comprar i la veritat no espera ser el punt d'interès de ningú. Mentrestant, el grup polític del Vendrell que no representa el seu poble que l'ha votat, com enlloc, fa temps que la tenen identificada, per això, han decidit que ara mateix la prioritat més important d'un poble com el Vendrell amb una taxa d'aturats important, com altres pobles de Catalunya, és que aquelles dones no duguin el burka.
Així doncs, convoquen els imans que com són qui porten el vel de seguida acataran la decisió del consistori. Bé, m'he equivocat, ells diran els homes que tenen les dones en propietat que s'han de treure el vel perquè sinó les poden detenir i també als marits o només posar-los una multa, bé encara no ha passat però alguna penalització semblant, i així aquest import l' haurà de pagar la dona i el marit, bé el marit perquè és clar la dona no treballa, ostres si el marit tampoc, doncs no sabem qui ho pagarà.

Així a la dona quan el marit, perquè l'iman li ho ha dit i aquest li ho han dit els polítics, li diuen que no pot portar mai el burka s'alegra molt, ja que intueix que de ben segur, la seva vida canviarà, sap que allò només és una primer pas, un cop sense burka segur que l'ajuntament que ja l'ha vista, li donarà un habitatge i una feina, bé a ella no, al marit és clar. Segur?

Segur que no. La dona viurà sense burka, sense feina, i sense habitatge com sempre i sense reconeixement social i sense independència real com fins ara, això sí esdevindrà una nova cara trista i preocupada al descobert que recorrerà els carrers del Vendrell. Així doncs, només cal esperar a veure si amb més cares tristes a la vista, algú veu que cal fer alguna cosa de forma prioritària i convenç els polítics de què cal fer, on cal actuar, ja que el poble no ho podem fer perquè tenim les mans lligades ja que seríem detingudes pels mossos d'esquadra i altres serveis repressors de l'expressió del poble i de les prioritats reals, que ara mateix sembla que són decidir sobre els burkes i no permetre a una persona que ja era invisible que sigui ella qui ho decideixi.

Comentaris

  • Proposta[Ofensiu]
    qwark | 19-07-2010

    El que haurieu de fer les dones que esteu en contra de la prohibició del burka és comprar-ne un i posar-vos-el cada dia. Acció directa i desobediència civil.

    Així aconseguireu alliberar la dona musulmana de l'opressió occidental.