Mals pensaments.

Un relat de: pellpintada

Anant en autobús, un moro se m'ha apropat més del compte. El primer pensament: Que volia furtar-me la bitlletera.
Després he pensat una mica més. La llògica m'ha tret del cap l'abominable idea.

El meu primer pensament ha estat el d'un racista. Sóc un racista immediat. El segon pensament m'ha negat el primer. No sóc un racista, en realitat.

Racista és el partidari del racisme. Jo no sóc, ni vull ser-ho mai, partidari dels meus mals pensaments.

Comentaris

  • hilderoy | 05-06-2007 | Valoració: 10

    bon relat!! encertat... per molt k no siguem racistes, sempre hi haura una part nostra k minimament ho sigui. curios, oi?

    vinga, bisikus!!

    gràcies x teu coment =)

  • OlgaglO | 16-05-2007

    El nostre cantó fosc. A vegades n'hi ha prou per neutralitzar els "mals pensaments" amb passar-los pel filtre del cervell. D'altres necessiten ser canalitzats, necessiten d'una acció "permisiva" per ser alliberats, si els amaguem sota la catifa senzillament se'ns poden escapar... Espero no haver estat massa abstracte.
    Una abraçada.

  • Jo tampoc[Ofensiu]
    Nubada | 15-05-2007

    Jo tampoc vull ser partidària dels meus mals pensaments. I si ho dic és perquè en tinc. Espero que qualsevol mal pensament d'aquest tipus sigui això, el primer, i que el segon no arribi massa tard.

    M'ha agradat molt com ho has expressat.

  • Sembla que ens haguem posat d'acord...[Ofensiu]
    Vallespir | 15-05-2007

    ...uns quants en publicar l'últim relat amb el rerefons de la immigració i del racisme.

    Ja tens raó, ja, quan parles d'aquests mals pensaments que ens vénen com a primera reacció. La qüestió és saber si, la segona reacció, la cerebral, serà suficient per placar la primera el dia en que per dissort un 'moro' et foti la cartera. Arribat aquell moment, ¿la lògica reacció contra el lladregot 'moro' serà la mateixa que tindries contra un lladregot autòcton (com dictaria la versió cerebral) o tindrà més aviat un caràcter especialment brutal (com ens dicta el nostre primer impuls)?

    No sé, segueixes posant-nos en solfa moltes de les debilitats dels humans en societat per tal que li fotem al 'coco'. I ho fas com sempre, amb uns bons directes de dreta, frases curtes, incisives i en primera persona... (Espero que no t'estiguis despullant massa).

    Si tens un moment, fes-li una ullada al meu relat 'Tenir crèdit', una altra vessant del racisme i de la ridiculesa de la seva existència (en primer o segon pensament) en un món global com en el que vivim.

    Salut,

    Roger

    P.S.: Ah; i sobre el comentari de la gypsy, sense negar l'existència del radicalisme islàmic potser caldria no creure'ns tant la imatge deformada, parcial i extremadament injusta que potències mundials i mitjans de comunicació ajuden a crear en la població referent al món islàmic. I que consti que sóc també ateu. Però el món, tot sencer, és un garbuix de grisos; el blanc i el negre no han existit mai.

  • gypsy | 14-05-2007 | Valoració: 10

    Crec que poses el dit a la nafra, company.
    Quants de nosaltres en aquesta situació no haguéssim pensat el mateix o quelcom semblant? quanta gent s'atreveix a verbalitzar aquest tipus de pensaments d'impuls?, jo no conec ningú. Després, racionalitzes, és clar i aleshores tot canvia i sabem que la gent no és el que sembla per fora, la gent és el que és per dins, però això requereix esforç i ganes de conèixer-los.
    Racisme?. Jo tampoc vull ser racista però amb sinceritat t'he de dir que m'horroritzen els fanàtics musulmans que maten en nom d'Alà i fan anar a les seves dones amb burkes. Si això, és ser racista, possiblement, ho sóc, almenys en aquests casos tan extrems. Barrejar la religió amb el poder és un mal negoci, ja tenim la nostra pròpia història envers això.
    I si a sobre no ets creient, com jo, la cosa resulta completament demencial als meus ulls subjectius i imperfectes, naturalment.

    Gràcies per fer-me reflexionar i fer-me posar mots a pensaments que gairebé sempre, sols són això, pensaments.


    gypsy