Màgic bolet

Un relat de: crohnic

Surto de casa buscant un nou bolet. El bosc és gran, però tinc molt clar on m'haig de dirigir. Els bolets estàn per tot arreu, són màgics, lluminosos, espactaculars, radiants, olfactius,...
Pel camí trobo un altre boletaire,... no, dos,... tres,... dotzenes,... centenars..., milers... Tots van amb grans cistells de vímec, ben calçats i amb la roba adecuada per cercar aquest preuat fong... I jo, pobre de mi, semblo un alt executiu, per no tenir, no tinc ni un trist cistell. Però no em desanimo, al contrari, m'encoratjo.
Tots omplen els seus cistells, riuen, fan broma, es diverteixen, somien amb el sopar que faran. Però jo estic tranquil, sé molt bé el que faig, vaig buscant el meu bolet, el millor de tots.
Continuo bosc endins. Però no estic sol, hi ha un altre cercador,... no, dos,...tres,...dotzens,... centenars,...milers... I si busquen el meu bolet, el més màgic de tots, el que em saciarà la fam, l'autoestima i tot el que sempre he anhelat? No, no ho puc permetre!
Accelero el pas, deixo de buscar amb deteniment i convicció, miro amb els ulls recelosos tot el que passa al meu voltant... Així és difícil trobar el meu bolet...
Però respiro i m'evaeixo...però...i si ja m'han agafat el bolet? I si no existeix el bolet que busco? Encara quedaran bolets a l'entrada del bosc o sel's hauran acabat tots? I si torno a casa sense cap bolet?
Ai, déu, m'estic posant nerviós... Vull seguir, però es fa fosc i per postres m'han pispat el cistell que no portava. Fins i tot m'han descalçat i m'han vestit de tal manera que semblo un alt executiu.
No hi ha rastre de cap bolet... Odio els bolets...són infernals, foscos, repugnants, pudents...Vull tornar a casa, però no sé on sóc. No tinc clar a quina part del bosc he anat a petar...
Caic a terra exhaust. Em rendeixo, no puc més.
Però quan tot està perdut, al fons veig quelcom màgic, lluminós, espectacular, radiant, olfactiu...sí, és el meu bolet! Quan ja pensava que l'havia perdut...
Em vull aixecar, però em costa,...merda!... Un altre boletaire l'ha vist i m'avança,... no, dos,... tres,...dotzenes,...centenars,...milers...
Ei, el meu bolet!!!

Comentaris

  • Enhorabona! la màgia consisteix[Ofensiu]
    Romy Ros | 16-11-2009 | Valoració: 10

    en anar a la recerca d'un objectiu, encara que aquest no sigui massa clar; però ai! quan ja l'has trobat i estas a punt d'obtenir-lo, aquest s'escapa...Ja ens passa això sovint, i fa una ràbia!

  • Bolet en mig del bosc[Ofensiu]
    Unaquimera | 16-11-2009 | Valoració: 10

    Em sembla que he triat el moment adient per llegir aquest relat teu, un relat ben emmarcat per aquesta tardor que ens viu: és el moment més adient d'anar al bosc!
    De fet, a mi també m'agrada passejar-m'hi, tot i els perills que li reconec, com pots veure aquí: ALARMA! ( si et ve de gust descobrir aquest bosc meu, no miris els comentaris de sota fins haver llegit el relat! )

    He trobat el teu bosc molt poblat: "dotzenes,... centenars..., milers..." de boletaires ho envaeixen i cerquen, ben previstos d'eines, el teu mateix objectiu.
    Has creat un ambient al voltant del fet de la búsqueda que li atorga un aura onírica, de malson evidentment, tot i que la classificació de "social" que has triat pel relat li regala una possibilitat de faula o paràbola.

    No faig qüestió de fer més suposicions, sinó que em deixo anar en l'atmosfera boscana...

    Et desitjo un trajecte interessant i una bona companyia mentre persegueixes el teu grial!
    I t'envio una abraçada per acompanyar-te la jornada d'avui,
    Unaquimera

  • En la vida...[Ofensiu]
    AVERROIS | 27-07-2009 | Valoració: 10

    ...som moltes vegades com el teu protagonista, busquem alló que sembla ens farà feliços. Pensem que sinó ho tenim no serem nosaltres, esterem perduts, però al cap i a la fi és tan sols encoratgar-se i seguir endavant, ja hi haurà en algun racó del bosc un bolet per nosaltres. I serà el millor bolet, segur!

    Mercés per el teu comentari, una abraçada.

  • Genial![Ofensiu]

    Un relat genial on l búsqueda del bolet sembla la búsqueda d'El Dorado. En realitat, les coses tenen valor per si soles o els hi dóna el fet de ser desitjades per un munt de gent, en aquest cas, per una multitud de boletaires? La búsqueda d'allò que desitgem és el que dóna valor a les coses i sobretot tot del que desitgen una altre multitud de persones.
    Un relat genial, com ja he dit al començament del comentari.
    L'enhorabona!

  • Genial![Ofensiu]

    Un relat genial on l búsqueda del bolet sembla la búsqueda d'El Dorado. En realitat, les coses tenen valor per si soles o els hi dóna el fet de ser desitjades per un munt de gent, en aquest cas, per una multitud de boletaires? La búsqueda d'allò que desitgem és el que dóna valor a les coses i sobretot tot del que desitgen una altre multitud de persones.
    Un relat genial, com ja he dit al començament del comentari.
    L'enhorabona!

  • Magnífic[Ofensiu]
    Cendra de flor | 26-05-2009 | Valoració: 10

    Aconseguir allò que desitges, que sembla que tens a l'abast de la mà i s'escapa, costa molt de païr.

    Cendra de flor

  • faldudeta_8 | 24-03-2009

    Exacte! ho has captat!
    És quan més ràbia fa, quan veus que ho necessites, necessites el puzzle sancer, però, les peces que més t'importen no hi són.
    Gràcies, persones com tú són les que m'alegren el dia!
    :)

Valoració mitja: 10

l´Autor

crohnic

43 Relats

273 Comentaris

192312 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Potser seria hora que actualitzés la biografia ja que no la tocava des del dia que vaig començar a penjar relats...
Nascut als 80 i aficionat al bon cinema, la música (els meus gustos són variats, tant m'agrada la música heavy com els cantautors catalans), el Barça, la muntanya,... Enamorat de Girona i d'escriure (llàstima que no sempre es disposa del temps necessari per fer-ho) i orgullós de ser català...
Però bé, continuo pensant que parlar de mi no és important, prefereixo que parlin els meus relats... De totes maneres, amb major o menor mesura, crec que els relats sempre et donen algun indici per saber com és la persona que els ha escrit...
Gràcies per llegir-me i comentar-me...
Salut i relats!!