Llamps i trons al Tividabo

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

Un diumenge qualsevol al matí vàrem decidir fer una visita al Tividabo, vam anar a buscar el tramvia blau que parava al començament de l'avinguda del Tividabo que crec que es diu Av.del doctor Andreu, promotor que va ser de totes les obres del Tividabo (parc d'atraccions, hotels, restaurants etc...) Anècdota: Una gitana li va dir al doctor Andreu que quan pararia de fer obres es moriria i per això ell no parava mai.
Aquell tramvia et porta fins a peu de funicular, si es vol anar a peu s'ha de pujar la muntanya de Collserola amunt i pel camí hi pots trobar moltes fonts com la del Bacallà, la Tarongeta, la Font Groga, etc... però es clar és per anar-hi a brenar.
Així és que tornant al tema, que baixant del funicular et trobes ja al centre de les atraccions, aquell dia lo primer que vam fer quan vam arribar va ser anar a contemplar un sagrat cor molt gran que esta a la plaça de l'església i que esta realitzat per l'escultor català i marmolista Josep Miret i Llopart. Seguidament i molt contents ens en vam anar a la sala dels autòmats i ens vam divertir molt amb aquells miralls ondulats o deformats, et veies gros, en un altre prim, alt o baix, altres camacurt etc... els autòmats exactament no me'n recordo que feien però es movien molt. Va ser molt divertit però ara ho comparo com una Disneylàndia a l'antiga. Vam arribar al migdia molt contents i vam anar corrents a prendre taula al restaurant, a l'exterior vam dinar amb molt de Sol i amb la gran vista de Barcelona als nostres peus. Després de dinar i assentats en un banc d'un jardí parlàvem de si pujaríem a l'avió i a la talaia per fer el final de festa, el pare ens deia que no, que ens marejaríem, però jo insistent vaig dir que hi volia pujar. Quan hi vam arribar a la talaia es posar a ploure i el meu pare va dir que no hi pugéssim que començava a ploure però com jo insistia tant i vam pujar; quan vàrem ser a dalt ja era costum de parar una estona la cistella per que la gent contemplés totes les vistes però tot just vam arribar a dalt un gran llampec ens va enlluernar il·luminant-nos com si fossin focs artificials, seguidament un gran tro ens va deixar astorats i es va tallar la llum i ens van deixar a dalt una bona estona. Van seguir els trons i el llamps tant de temps com si fos una berbena, plovia tant que anàvem xops com peixos, ens van intentar baixar amb una maneta a mà però ens feia un gran sostrac i ens evocaven tots cap un cantó com si es volgués tombar la cistella i tothom xisclava molt. Quan vam ser a baix, estàvem tant nerviosos que em deien cridant: - Nena, no tornis a demanar mai més de pujar en llocs d'aquests! Ho sents Maria Pilar?! Que no hi tornarem a pujar mai més!
Reconec que vam passar molt mala estona i ara que hi penso tenien raó i jo no m'he oblidat mai d'aquell dia.
Gràcies per tothom que hagi llegit aquest relat, aquest anècdota de quan jo era nena i espero que us hagi agradat.

Comentaris

  • ai...![Ofensiu]
    Capdelin | 31-03-2006 | Valoració: 10

    mira que penjar-te d'un filferro i dins d'una cistella... dimoni fregit amb sucre!!! jo, mai e la vida!!!
    gràcies pels teus dos meravellosos dibuixos de "noia a la finestra"... en tinc tota una col.lecció... hauré de fer una exposició en una gal.leria d'art!
    una abraçada.

  • ostres!! k guay !! no ?? [Ofensiu]
    Carlos ellokodelxovo | 31-03-2006 | Valoració: 10

    kina passada!!
    aquestes coses son les que fan que un dia sigui especial, que quedi grabat a la teva memoria.
    jajajaja
    aquest tipus de relat, autobiogràfic sta molt bé, es entretingut.
    Fins un altre.

  • Quin ensurt![Ofensiu]
    August | 30-03-2006 | Valoració: 10

    Jajajajajaja

    Pobre de tu Maria Pilar... Quins ensurts i a sobre xops com a peixos.

    Salut!

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

314566 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com