L'herència

Un relat de: frederic
Mira Enzo, quan el teu nonno era un vailet com ara tu, ja era l'amo del pati de l'escola. No hi havia ànima que trepitgés el ciment del pati sense tenir cura de la meva amistat.

Hi havia la Chiara. La Chiara... Ja érem amics d'abans d'anar a escola. El cas és que durant un cert temps jo vaig patir un... -com t'ho diria?- una incontenible afecció vers els esmorzars de la Chiara. Tant era així que cada dia a l'hora del pati del matí la convidava a... socialitzar el seu panino. Amb maneres convincents però sense cap mala intenció li demanava no res, només un pessic del que menjava, perquè érem amics i mereixia seguir gaudint de la meva protecció.

La cosa va durar fins el dia que la seva mamma em va venir a trobar a la sortida de l'escola i amb una certa... bonhomia irada es va brindar personalment a fer-me cada dia l'esmorzar juntament amb el de la Chiara. Gentilment vaig... declinar el benefici de tanta delicadesa, per respecte, perquè la nostra família és una família d'honor. I aquí va acabar la cosa. La Chiara va seguir sent la meva amiga sense haver de compartir res que... el lliure albir no li permetés, i el pati va seguir sent meu. El que et vull dir, fillet, és que de vegades per poder seguir sent l'amo del pati de l'escola cal cedir un pizzo. Perquè al capdavall una guerra de famílies sempre acaba per no beneficiar ningú. Oi que ho has entès Enzo? Oi que no ho oblidaràs? Molt bé fillet, així m'agrada. Vine, fes un petó al nonno... Au! ves a jugar.

Comentaris

  • Molt interessant i intrigant [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 05-03-2021

    Molt bé, amb aquest relat que he llegit, el trobe molt bo i molt interessant.
    Enhorabona, Frederic.
    Salutacions.
    PERLA DE VELLUT

  • Molt bo[Ofensiu]
    Fidel Català | 01-03-2021

    Aquí he imaginat al Camilleri fent un microrelat. M'agrada molt el Camilleri, i aquest relat m'ha fet pensar-lo, avui rellegiré algun llibre d'ell, els tinc gairebé tots.

    Molt encertat punt de vista.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista de l'XI Concurs ARC de Microrelats «Gèneres Narratius» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL GÈNERES NARRATIUS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na ......................................................................................
    amb DNI. Número .......................................................................
    i nick/pseudònim relataire ...........................................................

    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...........
    ..............................................................................................., seleccionat del mes de ......................................, dins del subtema ........................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «Gèneres Narratius» que s’editarà a finals de 2021,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • aprenent[Ofensiu]
    Atlantis | 20-02-2021

    Un aprenentatge a l’escola en un entorn que m’ha semblat tret de les pel·lícules del “Padrino” amb un deix italià que el fa més creïble

  • Genial![Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 17-02-2021

    Has lligat perfectament el relat, és negre fosc, i molt fosc.

    Molt bo el ritme imposat de lectura, tot i que hi falta alguna coma, però són petits detalls de tecleig. Crees l'ambient amb molta mestria i ens portes de la mà per un relat rodó.

    Et felicito, he vist al nonno i al net perfectament.

    Sort!

    Ferran

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC de microrelats