L'herència dels anys

Un relat de: Marteta
Voltaven temps de repressió i la fam allargava les mans a la desesperació. Guerra Civil i anys després narren aquesta història escrita amb la sang d'inocents i l'orgull d'altres.

El padrí del meu padrí practicava ''contrabando''. La tasca d'aquell dia era dirigir-se des de Mallorca fins al moll de Cadis per a carregar el tabac arribat d'Amèrica. El vaixell feia ric-rac amb el temps ventós. Les ones agitaven l'escenari de la mort. Hi havia una sospita d'un d'aquells homes. La boca dels demés ben callada, la d'un ja feia temps que parlava. Dins els mateixos republicans hi havia autoritats i regles vigoroses, el contrabando era un altre règim autoritari.

-Tu, que has fet?

L'home callava per un cop. Els seus ulls podien preveure la mort. En qüestió de segons el van haver tirat a l'aigua. Va resistir el que va poder i va afferrar-se així com va poder a la petita embarcació. No sabia nedar.

El comandant que l'havia llençat aviat va agafar el seu trinxet i li tallà les mans. La sang es va confondre aviat amb l'aigua, sense deixar rastre. El silenci borrava els crits del mort abans de submergir-se a la seva salada tomba.

Així, els demés van proseguir mirant a l'horitzó. El meu rebesàvi visqué i callà. Donà menjar a la seva filla, i aquesta al meu padrí.

L'herència dels anys mai aconseguirà borrar la mort d'aquest home que obrí la boca. L'herència dels anys reviurà el record d'aquell home desconegut.

Comentaris

  • Wow marta!![Ofensiu]
    Eloi Miró | 30-03-2014 | Valoració: 10

    Tant de temps parlant feia molts dies que no et llegia i allò que em dic, perquè no passes a veure el raconet de la Marta? i em trobo amb aquesta forta i contundent història. M’ha agradat molt, ben escrita i una cosa molt important, mentre la llegia se’m feia viva... un fet real!

    Una abraçada i continua amb aquesta força!
    Eloi (Cesc)

  • No és que simpatitzi amb els...[Ofensiu]
    Annalls | 20-03-2014

    ... que traieixen però una mort tan cruel, això tampoc... la mort mai hauria de ser en mans d'altres !
    Si, mals temps corren i de pitjors que hi ha hagut ! Una historia que corre de pares a fills com hi ha tantes, aquesta et podia servir per participar al concurs de relats de historia, potser ho has fet... A
    cabo de veure que ha retornat l'Eloi i també ho ha fet amb una historia de guerra molt , massa colpidora diria...

    Petonets Marteta !!

    Anna

l´Autor

Foto de perfil de Marteta

Marteta

227 Relats

394 Comentaris

165887 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Professora de filosofia.