LES DONES DEL SENYOR CAÑETE.

Un relat de: Tomàs-Maria Porta i Calsina
El cert és que les paraules del pobre senyor Cañete s’han terjiversat. El que ell va dir no va ser que les dones fossin inferiors intel.lectualment als homes sinó que si ell demostrava la seva superioritat intel.lectual davant la senyora Valenciano l’haguèssin acusat de masclista i, per tant, va deixar que la senyora Valenciano li guanyés el debat. O sigui que entre guanyar el debat i ser acusat de masclista va preferir perdre el debat.

D’aquestes paraules el PSOE, que no sabia com fer-s’ho per a que algú el votés, ha transformat en un al•legat antifeminista el que només eren excuses de mal pagador dient el que Cañete no va dir que és que les dones són inferiors intel.lectualment als homes. A partir d’aquí aquesta campanya s’ha convertit en un calvari pel PP que ha amagat el seus candidats perquè ha arribat a la conclusió que, com més parlin, millor li posaran a la candidata del PSOE.

Que em perdonin les senyores però jo de les declaracions del senyor Cañete en faig una interpretació totalment diferent a la que fan la majoria d’elles. El problema que jo em plantejo és, cas de que jo fos un possible votant del PP – que és obvi que no ho sóc – com podria votar a un senyor que quan s’ha d’enfrontar a una senyora la deixa guanyar per a que no el titllin de masclista? És a dir, imaginem que el senyor Cañete està a la comissió d’economia o d’esteriors o del que sigui i la seva oponent dialèctica és una senyora i els interessos en joc són importants: ja els podrem donar per perduts perquè el senyor Cañete deixarà guanyar la senyora per a que no li diguin que és masclista.

No sé. Faig exàmen de consciència i penso que a mi aquestes coses no em passen. Jo quan vaig a un judici intento guanyar tant si a l’altra banda hi ha una senyora com un senyor. Jo quan jugo al parxís intento guanyar tant si a l’altra banda hi ha una senyora com si hi ha un senyor. I sobre tot vull que guanyi el Barça encara que la senyora amb la que estigui sopant sigui del Real o de l’Atlético de Madrid.

Potser és que sóc poc cavalleresc, jo.

I, sí, alguna vegada m’han acusat de masclista, sobre tot quan guanyo jugant al parxís.

Comentaris

  • Doncs què vols que et digui...[Ofensiu]
    skalyvaat | 25-05-2014

    Ell va dir, si no recordo malament, que els debats contra dones (no només contra la Sra. Valenciano) eren molt difícils perquè en tot moment s'havia de contenir per no demostrar la seva "superioritat intel·lectual". "Si yo soy yo mismo, me temo", va dir, "porque entraría a matar".

    Potser no va dir que tots els els homes fóssim intel·lectualment superiors a les dones; però sí que va dir que ell sí que ho era. Es podria dir que:

    1) El Sr. Cañete creu que va perdre el debat, i ara aprofita aquesta entrevista en forma de pròrroga per intentar guanyar amb un gol de legalitat més que dubtosa. O bé

    2) Va perdre intencionadament el debat, i a continuació va fer aquesta entrevista que sens dubte se'n va parlar 1000 vegades més que pel debat; amb l'única intenció de, com deia en Dalí, "bé o malament, m'és igual; el que importa és que es parli de mi".

    3) O bé (i això és més probable) aquest senyor és intel·lectualment inferior a homes, dones i orangutans, mascles i femelles, i el que acaba de fer, sota el pretext d'una suposada intel·ligència de semidéu, una gran burrada que li podria costar al seu partit molts vots i potser alguns escons.

    Salutacions.