L'Alzina-IV

Un relat de: Cocobolo

- Això era que un monstruós nano repugnant i fastigós de quatre caps que vivia en una gran muntanya de múltiples colors, des d'on ho atalaiava tot, el gran i el xicotet, el gegant, el majúscul i l'insignificant.
JORDI- Per a què tenia tants caps ?.
- Per a matar.
En realitat no li servien per a pensar. El seu talent era molt escàs, quasi nul.
JORDI- I per a què més servixen els caps ?.
- Dins de cada cap hi ha un cervell i eixe òrgan, no sols l'utilitzem per a pensar, sentir i gaudir, fins per a patir… està compost per ment i per cèl·lules sensitives i motores principalment.
JORDI- Què és la ment papi ?.
- La ment, el pensament, l'ànima… no tenen ubicació definida en la nostra anatomia, però existixen i ens mouen o ens detenen, ens espenten i ens llancen; ens frenen. Són els directors dels nostres actes.
JORDI- I com es deia el nano fastigós ?.
- Pere, es deia Pere, EL MONSTRE DE LA NIT.

Jordi caminava junt amb mi per entre les penyes, pel camp.
La nit era molt fosca i entre els arbres eixien aus nocturnes amb ulls clars i grans, com de gegants.
Anàvem a la recerca de Pere. A la seua caça i captura.

- Els seus quatre caps el convertien en infal·lible per a vigilar i aguaitar a les seues preses, un cap mirava al nord, l'altre a l'est, l'altre al sud i l'últim a l'oest i cada u d'ells, es dedicava a moure un dels seus membres, d'una forma tan coordinada i exacta que no existia bèstia tan precisa i calculadora com aquella.
Res escapava a la seua observança, ni el bo ni el pitjor, ni l'estúpid, ni el mediocre.
Jordi- Pare, on estem?.

El sol i després la lluna fascinaven Jordi, perquè els estels eren xicotets als seus ulls.

Jordi- Pare, la llum de la nit. D'on ve ?.
- De la lluna, de les estreles.
La llum de la lluna és un reflex del sol. Els estels posseïxen llum pròpia.

Imaginava tindre totes les respostes quan el vaig concebre, però el seu talent superava a la meua imaginació.

- La lluna apareix segons el dia, de diferents grandàries, en diferents posicions i llocs, i fins de diferents colors en blanc i negre.
Jordi- Pare, per què...?.

Davant de la singular i patètica actitud de contestar amb evasives estúpides a l'eloqüència intel·ligent de les preguntes encertades del meu fill, em vaig sublevar engreixadament en el meu interior i oblidant-me d'això; vaig començar a albirar l'embruixament de l'astre que més encantava a Jordi per la seua metamorfosi contínua.

- Saps que tots tenim un punt dèbil ?. Si el fregues, el toques, o el trenques; acabes amb l'estructura més potent que ni tan sols hages pogut aguaitar en la teua imaginació.
EL MOSTRE DE LA NIT, també el tenia.
Els seus cervells estaven en connexió en un punt molt xicotet i amagat, però determinant per a aconseguir l'èxit coordinat de tants ulls, colls i testes.
JORDI- I on estava eixe punt ?.
- En el centre dels seus quatre colls. En el punt més inaccessible.

Jordi va entropessar de sobte amb una bola calcària semblant a un elm.
JORDI- I açò què és ?.
- És el crani d'una tortuga; i estant a tanta altura, amb tota probabilitat es tracta d'una tortuga marina.
JORGE- Marina ?. Ah ja veig, aqueste és un altre dels teus relats, dels teus contes per a xiquets. Eh ?. Que no m'enganyes Papi, que ja et conec.

Jo, com sempre que estava amb Jordi reia i somreia sense parar davant de tal font inesgotable d'intel·ligència i de perspicaç talent.
Com és possible que algun pare no senta admiració i respecte abans de tot, o quasi tot, el que fa el seu fill ?.
Per descomptat, jo sens dubte venerava JORDI.

- Que no és un conte xicotet, que és veritat.
Encara que comprenc que no em cregues en açò…i en moltes altres coses; et dic realment que això dels animals marins en les muntanyes és un concepte cert i vertader. Va ser descobert per Darwin, i a partir dels seus descobriments i investigacions; va crear la teoria de l'evolució.
JORDI- Ja...


COCOBOLO ESPAÑOL TM

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Cocobolo

Cocobolo

19 Relats

3 Comentaris

18052 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Cocobolo espanyol nasqué el vinté tercer dia del tercer mes de l'any seixanta-tres del segle vint a Alcoi. Cocobolo espanyol es va llicenciar en medicina i cirurgia en 1987, doctorant-se en el mateix en 1996. Cocobolo espanyol es va especialitzar en una branca de la cirurgia en 1995, branca en què treballa en aqueste moment. Cocobolo va viure en set províncies espanyoles, una anglesa i una francesa. La major part de la vida de Cocobolo, ha estat en contacte amb el mediterrani. Cocobolo es va divorciar recentment i té un fill de set anys.