Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/relats/models/categories.php on line 70
Relat "La violència és quelcom seriòs"

La violència és quelcom seriòs

Un relat de: llacuna

Hi ha vegades que les disculpes no són acceptades perquè allò que ha passat ha ofès o molestat d'una manera extraordinària a la persona que sigui, i això li arrenca la violència de les entranyes i llavors esdevenen situacions kafkianes: amenaces de mort, inici de cops.

En aquest cas cal apartar-se, sobretot perquè sinó es fa, si entrem en el joc boig, o bé sortim ensangonades o bé això pot fer que nosaltres ens tornem també violentes. I de violències, n'hi ha moltes, i de cap no en sortim indemne, ja que fins i tot malgrat que no hàgim pogut actuar violentament aquell cop, el fet de plantejar-se guanyar poder per a exercir-lo en algun moment pot ser prendre una actitud violenta com a resposta en aquest cas estratègica. I no és gens positiu el fet d'anar desenvolupant una crueltat subtil ja que suposaria la pèrdua de la nostra personalitat.

Una crueltat subtil que es va guanyant enemistats i que un dia se'ns pot tornar de cara i pot acabar amb nosaltres. A tot aquest panorama sinistre, només la llum dels infants que encara entenen la flexibilitat de les situacions ens pot ajudar, els infants són la llum del món, escoltem-los sempre i tinguem-los ben a prop. I com no! també els precs, que encara poden fer que tinguem compassió amb qui ha perdut el cap i no compren les nostres disculpes i òbviament, per acabar però no menys important,cal plantejar-se molt seriosament quina responsabilitat i no culpa tenim en el foc de la violència de l'altre, sinó fem aquesta reflexió i prenem mesures anem de cap a la humiliació com molt a prop.

Comentaris

  • Intensa reflexió[Ofensiu]
    joanalvol | 08-06-2010 | Valoració: 10

    La violència no ve sobtadament o no ser, és clar, que no se sigui de patologia violent. Són petits granets de sorra que van irritant el camp de les emocions no controlades. A vegades la irritació no ve d'aquell moment, d'aquella discussió sinó que s'arrossega de situacions anteriors de les quals no en tenim ni idea.
    Per anar pel món cal molta mà esquerra
    M'ha agradat
    Joanalvol

  • gràcies pel teu contacte i.....[Ofensiu]
    joandemataro | 01-06-2010 | Valoració: 10

    bona reflexió.
    Pel que fa al tema dels experts en la meva utòpica gestocràcia em refereixo a el que seria l'equivalent dels savis antics o els líders de la tribu... el poble en definitiva que té en les persones amb més experiència moltes coses a dir...

    Avui et convido a llegir un relat que està , crec, una mica lligat amb el tema de la violència que tut tractes aquí:
    Les males interpretacions

    fins aviat
    una abraçada

    joan