La noia que fumava nua als balcons

Un relat de: 4punts

Aquell vell, brut i fastiguejat home ja no li quedava més que mirar a través dels vidres bruts i descobrir a través d'altres vidres les vides dels veïns. El pati interior dels blocs de pisos es convertia en el seu camp d'estudi: les bicicletes a fora d'aquells que tenien nens, les festes amb amics, les músiques que escoltaven, els seus horaris, les olors dels menjars, les seves vides i fins i tot els seus silencis.
Tenia veïns que s'estimaven, veïns que s'odiaven, veïns d'origens diferents, veïns gais, veïns d'edat diversa, veïns que eren família.... Veïns
Potser eren ells, els veïns els que feien que no se sentís més sol encara. En el fons, li feien companyia. Però com més els estudiava i els coneixia, més s'adonava que en el seu si no hi passava gran cosa.De tant en tant, apareixia algú nou en algun balcó, però no massa res el sobresaltava, simplement l'observava de forma escadussera com una fura i en prenia nota.
Ella fumava nua en el balcó del tercer primera. Acababa de fer l'amor i fumava. Sempre fumava després de fer l'amor.
Ell, vell com era, va veure la noia i va escriure-ho en el quadern. I va continuar observant.Revisió de tota la comunitat.
Varen passar les guàrdies, els dies i les hores sense res més de nou. Va tornar a sentir el periquito del quart segona del número 26. Finalment, va desviar la mirada a l'àtic del número 18, una noia nua hi fumava, concretament la mateixa noia que era al tercer primera. Semblava que el del tercer primera no era l'únic que s'ho passava bé.
Poques vegades havia trobat coincidències de tal magnitud. La vida al pati interior de tant en tant li donava algunes sorpreses i alegries. Aquella nit,el vell somreia pensant-hi, mentre s'adormia feliçment per última vegada en aquella habitació d'un racó de pati.
Varen enterrar-lo i els fills varen netejar el pis i el posaren en lloguer. Al cap d'uns dies, una parella els trucava. Varen baixar de Nàquera cap a València per ensenyar-los el pis. Semblava que els hi agradava, els demanaren les claus per a tornar-lo a veure'l en calma i els fills hi accediren.
L'endemà al matí, la parella va anar al pis, hi esmorzaren unes empanadilles comprades al forn de baix i un cop al sofà feren l'amor.
En acabar, ella va sortir nua al balcó a fumar, plorant desconsolada. Aquell pis tampoc els agradava.

Comentaris

  • Vaja![Ofensiu]
    Dolça Parvati | 03-03-2009

    No m'esperava el final. He imaginat el pati de Rear Window de Hitchcock. T'ha quedat redona, aquesta història.
    Salutacions, company!

  • molt bo[Ofensiu]
    ESTEL | 10-02-2009 | Valoració: 10

    està demostrat que no tot és el que sembla.

    un petó

  • el teu 1 contesta't amb 1[Ofensiu]
    4punts | 04-02-2009

    El teu 1 ple de gelosia
    el teu 1 ple d'odi
    el teu 1 perquè després de llegir els meus escrits i creure que és porqueria, continues llegint-los.
    El teu 1 perquè no ha arribat el dia que entenguis el respecte.
    El teu 1 perquè sempre m'heu agradat els números 1, sempre pensant que sous els millors. Sense adonar-vos a l'hora que pel sol fet de ser 1, ja esteu sols.
    Que et sents sol?

  • 5è aniversari!!![Ofensiu]
    Ullsblaus1 | 11-01-2009 | Valoració: 10

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • interessant...[Ofensiu]
    perunforat | 04-01-2009

    curt-metratge, amb vida pròpia!
    El títol m'ha agradat, m'agraden els curts i els que són llargs, l'entremig de tres o quatre...en fi, és important una bona entrada. I "la noia que fumava nua als balcons" ha trobat un fil conductor a la història, un pobre vell i la vida quotidiana del carrer!

  • Bona tarda xocolatero[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 03-01-2009

    Molt bó aquest relat, i pren nota del comentari del Valeri. Has millorat un borrall dels bons, em recordo els primers que et vaig comentar i ara noi, molt millor. Quina enveja fas sent garrotxí.
    Un relat rodo i preciós aquest que ens presentes, però has de fer un pas més, ara. Ja tens l'estil, ara has de millorar la tècnica, els detalls, i les pinzellades dels protagonistes, en un relat com aquest, intimista, ho demana i no dóna gaire més llargada al text. Encara que et pensis que ja ho tens, sempre li pots fer una última revisió, i encara i així... noi això d'escriure té la seva gràcia.

    Del teu comentari, dir que sí, que ara toca un canvi de cicle, del que en parlen maies i no maies, astròlegs, visionaris, ecologistes i altres éssers de bona i natural existència, però el que no sembla que mai haurà de canviar és l'amo del mànec de la paella, i si aquest no canvia (o llancem la paella d'una vegada), no anirem gaire lluny. Sempre ens queda somiar, i això faig jo.
    Sobre el Déu de la xocolata en parlem un altre dia!

    Bon any nou occidental Lluís.

    Ferran

  • La noia i el vell.[Ofensiu]
    Igor Kutuzov | 31-12-2008

    Una història rodona. ¿Quants no som com el vell del balcó? És una magnífica metáfora de la vida. Mirant els altres, esperant que les coses arribin, fent passar els dies l'un darrera l'altre. El final del relat arrodoneix el text d'una manera bastant brillant, trobo. Et quedes desconcertat, reflexionant. Divertit, lleuger i profund, al mateix temps.

l´Autor

Foto de perfil de 4punts

4punts

31 Relats

86 Comentaris

29954 Lectures

Valoració de l'autor: 9.39

Biografia:
costa brava
costa d'azahar
costa blanca
....
costa molt tenir una biografia al dia.
Feia temps prou de temps que no passejava per ací.....
fins aquest bon dia....
em diuen lluís, 4punts, cacau o el pastisser indomable.

sóc habitant d'unes terres oprimides (com totes)
de parla catalana ( com cap altre)

sóc pastisser i recol.lector de mots entrelligats sovint irònics i sempre entremeliats

una forta aferrada per a tots i totes
nins i nines
nanos i nanes
alots i alotes
xiquets i xiquetes
nens i nenes
menuts i grans
grans( grans persones)