La Marieta enfarinada (Personatge popular barceloní)

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

La marieta enfarinada era una beneita.
Tenia les pretencions de que es volia casar amb el rei, i s'enfarinava la cara per que el rei la trobes mes maca i de pell mes fina. Pobreta marieta voltava així pels carrers.

Quan alguna noia o dona es pinta molt, encara li diem: "Va que sembles les maria enfarinada"

Maria Pilar (Valeria)

Comentaris

  • quants joves...[Ofensiu]
    Capdelin | 09-11-2005

    no saben que moltes frases fetes o dites populars vénen de personatges populars en una època determinada... m'has enriquit amb la breu descripció genètica d'aquests personatges tant humils i populars...
    referent al meu poema "EXTERIORS" pretenia fer una crítica suau a l'excés de preocupació per la imatge física, la bellesa, l'EXTERIOR de les persones, la façana que es veu amb els ulls físics... i allò de la mosca era per subratllar la vanitat de persones pel seu físic... ( potser no he concretat massa i he deixat la confusió a la interpretació personal de cada lector..
    una abraçada!

  • Llibre | 09-11-2005

    Sí... aquesta també la coneixia. La Marieta enfarinada... hehe... fa gràcia, el nom, no?

    LLIBRE

    PS.- I ben mirat, potser que et passi l'adreça, no? En cas contrari, com podré gaudir dels teus dibuixos?

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

314380 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com