La frase següent

Un relat de: GGB
En té les estanteries plenes. N’hi ha de totes mides i colors. Se’ls mira detingudament, com si esperés que li diguessin alguna cosa. N’agafa un, passa les mans per la tapa, suaument, acariciant-lo, donant-li les gràcies per la història contada en un temps passat. L’obre, mira una pàgina, es fixa bé en els signes resseguint-los amb el dit. Una llàgrima li rossola galta avall. Tanca el llibre i el torna a amanyagar abans de col·locar-lo al seu lloc.

N’agafa un altre que la transporta al temps en que el seu fill va aprendre a llegir. S’estranya de recordar tan vivament aquell moment tan llunyà. Encara era un nadó quan ella ja se l’asseia a la falda i li ensenyava llibres d’imatges, li explicava què eren, quin color tenien, per a què servien, on se’n podien trobar... Després van venir els contes, llegits una vegada i una altra amb les mateixes paraules i la mateixa entonació perquè sinó ell l’interrompia:

- No, mare, no és així, ara troba el llop en una clariana del bosc.

No es podia permetre canviar ni un punt ni una coma perquè ell ho notava immediatament.

Un dia, sense que ella s’ho esperés, li va preguntar:

- On diu llop?

Ella li va assenyalar amb el dit tot repetint-ho a poc a poc.

Des de llavors, ell seguia atentament amb la mirada les paraules que la mare llegia. I un bon dia la va sorprendre:

- Aquí hi diu pa-pa.

A aquella paraula en va seguir una altra i una altra i, mica en mica, van convertir la lectura en una lectura compartida. Llegien una frase cada un amb un ritual que els agradava a tots dos, tant per les històries que llegien com per l’estona que passaven junts. Quina experiència tan bonica ser al costat del seu fill quan va aprendre a llegir...

Una veu la treu del seu embadaliment:

- Hola mare, com et trobes avui? Vols que llegim una estona?

Ella fa que sí amb el cap mentre se li il·lumina la mirada. Ell agafa un llibre, s’asseu al seu costat i comença a llegir la primera frase com quan era un nen. Avui, però, la mare no podrà llegir la frase següent.

Comentaris

  • Agraïment[Ofensiu]
    GGB | 31-05-2024

    Moltes gràcies per haver seleccionat el meu relat. Un relat escrit des de l’experiència d’haver estar molt propera en la màgia d’aprendre a llegir, tant dels meus fills com dels meus alumnes. Mai m’he cansat de veure la cara de felicitat d’un infant quan veu que és capaç de comprendre les paraules.. Espero no haver de viure l’altra part del relat.

  • Agraïment[Ofensiu]
    GGB | 31-05-2024

    Moltes gràcies per haver seleccionat el meu relat. Un relat escrit des de l’experiència d’haver estar molt propera en la màgia d’aprendre a llegir, tant dels meus fills com dels meus alumnes. Mai m’he cansat de veure la cara de felicitat d’un infant quan veu que és capaç de comprendre les paraules.. Espero no haver de viure l’altra part del relat.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XIV Concurs ARC de Microrelats «Orígens/Arrels» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el TEXT AUTORITZACIÓ que adjuntem al final d’aquest missatge amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL ORÍGENS/ARRELS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les dades personals que et demanem.

    Cordialment,
    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .............................................................................................
    Nascut/da el ..../..../........ amb D.I.Número .........................................
    Amb domicili ........................................................ Codi Postal ...........
    Vila/Ciutat ......................................................................................
    Comarca ........................................................................ Altres dades postals ...........................................................................................
    Telèfon de contacte................................ altres tel..............................
    Nick al concurs o pseudònim relataire ..................................................
    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat que du per títol ..............................................................................................., seleccionat del mes de .............................................., dins del subtema ................................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «Orígens/arrels» que s’editarà a finals de 2024,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix, també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data ......................................................

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats