LA CAIXETA

Un relat de: Mª Rosa Pi Piqué
LA CAIXETA
Obríem la caixeta: un llapis, una maquineta, una ploma estilogràfica, un regle i una goma d'esborrar, tot ben ordenat, eren els tresors cada inici de curs.
Al cap de pocs dies, el llapis estava mig mastegat, a la ploma no hi havia tinta, el regle estava mig trencat i de la goma d'esborrar quasi només en quedava el record, però la caixeta seguia acompanyant-nos esperant temps millors.
Cada vegada que l'obríem, el clic de la tanca ressonava, anunciant l'obra d'art que començaríem tot seguit.
Anys més tard, la caixeta va ser rellevada per l'estoig, que també feia el seu goig, però, ara, torno a guardar els estris en una caixeta: un llapis per dibuixar els moments feliços i una goma d'esborrar per oblidar les tristeses; hi guardo també llapis de colors, que a la vida n'hi ha de tota mena i quan les il.lusions se'm volen escapar, les atrapo amb la mà i les fico dins, per retrobar-les quan poc a poc em senti prou forta per retenir-les sense que intentin fugir.
Mª Rosa Pi Piqué

Comentaris

  • Allò que qeda[Ofensiu]
    Materile | 18-11-2014 | Valoració: 10

    Molt bon relat Maria Rosa. La potència d'un relat no està en la quantitat de paraules que es fan servir, sinó en la qualitat, en l'art de disposar-les; i tu, Maria Rosa ens has fet reviure, amb poques paraules, un món ple de vivències amb la teva caixeta màgica.

    Materile

  • Molt bonic![Ofensiu]
    E. VILADOMS | 17-11-2014

    Molt bonic, Mª Rosa! Començaré a buscar-me una caixeta, que faci un clic ben fort cada vegada que l'obri o la tanqui.

  • Una meravella![Ofensiu]

    Quin tresor, Maria Rosa! Moltes gràcies per compartir-lo.

  • Estri positiu[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 16-11-2014 | Valoració: 10

    Si la capseta és un estri on guardar-hi records positius, fes-la servir tan com puguis. Aquelles petites coses que ens donen vibracions positives les hem de regar sovint i, sobretot, utilitzar-les. Ho descrius amb tanta precisió i poesia que crees l'ambient ideal perquè et vinguin aquestes coses positives. M'alegra molt llegir-te. Una forta abraçada.

    Aleix

  • Un relat...[Ofensiu]
    AVERROIS | 16-11-2014 | Valoració: 10

    ...ple de records d'infantesa. Ara no sé si els nens en tenen de records així, encara que l'estoig segueixi sent inprescindible i els colors segueixin lluint com sempre entre les mans petites dels nens.
    M'ha agradat molt, jo també en tinc de records semblants i també tinc una caixeta en que hi ha escrit al damunt "Colors"
    Una abraçada.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Mª Rosa Pi Piqué

11 Relats

25 Comentaris

6409 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Mª Rosa Pi Piqué
Mestra de Primària i mestra de català ja jubilada -he exercit durant 44 anys a l’Escola del Carme de Sabadell- la setmana entrant compliré 73 anys, sóc voluntària a diferents activitats, i és que l’experiència és un grau i, malgrat haver abandonat oficialment les aules, vull sentir “que encara tinc un paper dins la societat”. Per això, dono classes d'Ortografia catalana, d'Escriptura creativa, de reforç escolar...però el que més m'omple la vida és escriure, de manera que faig de redactora d'una Revista al Geriàtric de Granollers i una altra a La Creueta de Sabadell. Per plaer, escric relats curts i ja n'ha publicat alguns així com un llibre sobre acupuntura, teràpia que conec molt bé. Mentre pugui, penso seguir organitzant la meva vida pel mateix camí.