IMPOSSIBLES, NO!

Un relat de: Mª Rosa Pi Piqué
IMPOSSIBLES, NO!
- "D'aquest cantó, no. El giro. No, que així quedarà escrit al revés...a veure, torno a posar l'altre cantó però de cap avall..."
No em decidia. El director del despatx on vaig treballar abans d'estudiar Magisteri, em va manar de preparar dos fulls a la màquina d'escriure amb paper carbó per redactar una carta amb còpia.
Després de molt pensar, girar i tornar a girar, vaig sospirar i vaig decidir que els fulls estaven ben col.locats.
El director va teclejar la carta a velocitat vertiginosa, era urgent. En treure els fulls de la màquina, la còpia estava feta, sí senyor, però darrera del full original.
No va dir res, només va estripar la carta i va posar el paper carbó ell mateix abans de teclejar-ne una altra.
Treballar en una oficina no era per a mi. Se'm trencaven els pots de cola, havia de fer llargues sumes amb resultats diferents cada vegada que les repetia, no trobava les factures classificades, no entenia els paletes que amb un andalús molt seu atenia a la finestreta...
Dos mesos va durar el martiri. Aleshores em vaig acomiadar. Encara em van oferir que si era per malatia em guardarien la feina, uff, gràcies, però no! El meu pensament estava lluny d'allí, en una classe plena d'infants i jo ensenyant a sumar, que a classe sí que em sortien bé les sumes al primer intent...
Se li demana a un gat que sigui pintor? Se li demana a un peix que pugi a un arbre? Se li demana a un càrreg públic que sigui honrat?
Coi, impossibles, no...!
Mª Rosa Pi Piqué
18 novembre 2014

Comentaris

  • Adonar-se'n[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 20-11-2014 | Valoració: 10

    Molt bé. Si una cosa no es pot fer, millor no fer-la. Ara bé, te n'has d'adonar, has de ser conscient que allò no ho pots fer. Hi ha molta gent que no té aquesta consciència i és terrible. Jo en conec més d'un cas, i de dos i tres. M'ha agradat molt llegir-te. El teu relat el trobo molt clar, molt fresc i molt concís. Una forta abraçada.

    Aleix

l´Autor

Mª Rosa Pi Piqué

11 Relats

25 Comentaris

6373 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Mª Rosa Pi Piqué
Mestra de Primària i mestra de català ja jubilada -he exercit durant 44 anys a l’Escola del Carme de Sabadell- la setmana entrant compliré 73 anys, sóc voluntària a diferents activitats, i és que l’experiència és un grau i, malgrat haver abandonat oficialment les aules, vull sentir “que encara tinc un paper dins la societat”. Per això, dono classes d'Ortografia catalana, d'Escriptura creativa, de reforç escolar...però el que més m'omple la vida és escriure, de manera que faig de redactora d'una Revista al Geriàtric de Granollers i una altra a La Creueta de Sabadell. Per plaer, escric relats curts i ja n'ha publicat alguns així com un llibre sobre acupuntura, teràpia que conec molt bé. Mentre pugui, penso seguir organitzant la meva vida pel mateix camí.