Ulldecona

Un relat de: Mª Rosa Pi Piqué
ULLDECONA

Quins noms devien tenir els artistes que pintaren, sobre les roques, les gestes d’un temps tan llunyà? Homes anònims que plasmaren escenes de caça, guiats per la màgica descoberta dels colors.

Quines aventures mai oblidades s’expliquen les oliveres milenàries que tantes en van veure en temps passats?

Quines nobles dames devien viure al castell, fortalesa de grosses pedres contruida dalt d’un turó prop del poble d’Ulldecona? En dos punts del recinte s'hi troben restes d'excavacions que han deixat al descobert murs d'habitacles ibèrics i medievals, la qual cosa indica la procedència de les dames segons els segles senyalats. Dames i princeses contemplant l’extens territori que s’albira des dels finestrals.

Però, als castells enrunats, qui hi habita? Com als castells de sorra de les platges, potser són les fades bones de la contrada qui, durant la nit, li tornen l’esplendor d’altres èpoques i durant el dia es fan invisibles mentre mantenen el secret dels amors viscuts dins aquells murs.

En conec una d’aquestes fades, però no diré el seu nom: aquest secret és meu.

Mª Rosa Pi Piqué
19 novembre 2018

Comentaris

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Mª Rosa Pi Piqué

11 Relats

25 Comentaris

5598 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Mª Rosa Pi Piqué
Mestra de Primària i mestra de català ja jubilada -he exercit durant 44 anys a l’Escola del Carme de Sabadell- la setmana entrant compliré 73 anys, sóc voluntària a diferents activitats, i és que l’experiència és un grau i, malgrat haver abandonat oficialment les aules, vull sentir “que encara tinc un paper dins la societat”. Per això, dono classes d'Ortografia catalana, d'Escriptura creativa, de reforç escolar...però el que més m'omple la vida és escriure, de manera que faig de redactora d'una Revista al Geriàtric de Granollers i una altra a La Creueta de Sabadell. Per plaer, escric relats curts i ja n'ha publicat alguns així com un llibre sobre acupuntura, teràpia que conec molt bé. Mentre pugui, penso seguir organitzant la meva vida pel mateix camí.