ÍNDEX, " Il Capo"

Un relat de: Sebastià Climent

Malgrat que no sobresortia dels altres i d'una llargada similar a l'anul·lar, l'índex es creia que era el dit més important de tots. No se sap ben bé quina podia ser la causa d'aquesta creença ni des de quan te aquestes pretensions. Se suposa que es deu al fet de que l'home, quan ha d'assenyalar algú o alguna cosa, plega tots els altres dits i només resta ters l'índex. Li sembla que això el fa especial, únic, important. I s'ho creu, i tant que s'ho creu !!

Els altres no hi estan pas d'acord doncs opinen, amb tota la raó, que aquesta circumstància no s'esdevé sovint, sinó que no deixa de ser un gest esporàdic que es produeix molt rarament. Però és que, a més a més, consideren que les seves funcions no varien massa de les que fan tots plegats. Li reconeixen, això si, que és un col·laborador imprescindible del dit gros, i que participa activament en gairebé totes les activitats que el conjunt de la ma te assignades.
Sense ell no es podrien dur a bon termini les accions empreses, ja que no podria fer la pinça amb el polze, gest absolutament necessari per executar-les.

Els demès el consideren un viciós i un brut, per varies raons: Qui sinó ell, aguanta la cigarreta del fumador, independentment de l'estil de cadascú ? Qui, sinó ell, és el que ha visitat més sovint els narius i ha participat activament en la confecció de sofisticades burilles ? Qui, sinó ell, ha recorregut lascivament i abastament les carnoses coves femenines i els pectorals turonets ? Qui, sinó ell, és l'element principal - no l'únic - que s'encarrega de la neteja dels residus fisiològics ? Qui, si no ell, es llepat i ensalivat per passar la pàgina del diari o d'un llibre ? Qui, si no ell, - ara en col·laboració amb el polze - fa el semiològic gest de comptar els diners ?

Com que, de fet, està implicat en tots els merders i ho remena gairebé tot, ell es considera que és qui mana, però els altres, amb un to foteta i despectiu, quan s'hi refereixen l'anomenen Il Capo. Però a ell, que ho sap, no li molesta gens ni mica, ben al contrari.. Li agrada, i tant que li agrada !!

Comentaris

  • I la resta... per a quan ?[Ofensiu]
    Essaceo | 23-04-2011 | Valoració: 10


    Pel que veig fa més d’un any que vas publicar aquest relat i, pel que hi consta, sembla que és el primer d’una sèrie sobre els dits. Quan sortiran els restants ? No és que sigui un relat excepcional però, si més no, és curiós el plantejament que en fas.

l´Autor

Foto de perfil de Sebastià Climent

Sebastià Climent

173 Relats

313 Comentaris

140884 Lectures

Valoració de l'autor: 9.82

Biografia:
Nascut a Castellbell i el Vilar, comarca del Bages, però fa anys que resideixo a Lleida.


sebastiacliment@gmail.com