Ignorància

Un relat de: marisanicollet

IGNORÀNCIA

Diem que una persona es analfabeta quan no sap llegir ni escriure, sense adonar-nos que molts de nosaltres que sabem llegir, escriure, sabem idiomes saben manegar més o menys un ordinador i tantes coses més.......
I no ens adonem, de que som veritables analfabets del nostre cos. No saben com tenir-ne cura , només ens recordem d'ell quan dona un senyal d'alarma, o sia, que alguna part ens fa mal.

Passa també amb el cervell gran òrgan oblidat , només ens recordem d'ell quan hem oblidat on hem posat les claus del cotxe, o que no ens hem assabentat del que estem llegint, i tornem a rellegir-ho. Hi ha dies que ens costa pensar amb fluïdesa ........

Tornem a les parts del cos, la panxa, per exemple. Les dones en som prou perjudicades.
Anem al metge, i segur que sortim amb el mateix dolor però amb la bossa plena de pastilles fins i tot pastilles per rejovenir.

Tan fàcil que seria fer dieta, inclòs posar en practica la piràmide dels aliments, tenir més cura dels greixos sobre tot els saturats i menjar més proteïna vegetal.
També es diu que l'entusiasme cura, tenir entusiasme diuen, que es el més semblant a tocar el cel.
No oblidem les dietes miracle, et pots aprimar 2K en una setmana, i quan acabes tornes a pesar el pes normal, o el que et sembla que ho és.
Això en diuen "efecte rebot"
Be, tot això es una cantarella que sentim cada dia en els mitjans de comunicació i que podem empassar-nos, o no. Es una assignatura que el col·legi va oblidar incloure en la classe de Mates.
Sabem com calcular calories, però no de quina manera ingerir-les
Sabem que el cos necessita una quantitat de greixos determinats i que no siguin saturats desprès ens parlen dels hidrats de carbó............
Sabem que .....................................................
Bé, veritablement necessitem un petit curs de dietètica.

Avui dia ens trobem amb una gran paradoxa mundial, molta gent mor de fam i altres viuen menys per menjar massa.

MARISA

20 de Maig 2007

Comentaris

  • La vida no està feta per contar calories! [Ofensiu]
    Akunamatata | 05-07-2007 | Valoració: 8

    Sempre que algú em comenta que està fent dieta dic el mateix:

    Jo-A tu tá graden els donuts de xocolata?

    -Sí!!

    Jo- Disfrutes mentres et menges un, oi?

    -Sí i tant!!

    Jo-I per quina extranay raó vols deixar de privar-te de quelcom que t´agrada? perquè vols deixar de perdre un instant tan màgic com és menjar-te un donuts de xocolata?

    De les mil persones a qui els hi he dit això només una m´he demanat que li acompanyi a un forn a comprar un donuts...

    La vida no està feta per contar calories!



    Soc anti metges, i anti pastilles, crec que si cadascú conèixes els límits del seu cos, sabria com ser algú més sa, i podria regular la seva salut.

    Petons

l´Autor

Foto de perfil de marisanicollet

marisanicollet

21 Relats

16 Comentaris

22868 Lectures

Valoració de l'autor: 9.33

Biografia:
Nascuda a Barcelona en el 1945. Criada i educada en el país dels seus pares, França. Cursant estudis en els dos països. Malgrat les vicissituds passades va poder ser mestra i professora en llengua francesa. Les seves afeccions per el cant, la música, el teatre i altres van ser trencades per la família. Però, un cop casada i amb el recolzament del seu marit va poder realitzar els seus somnis. Feliç i jubilada en un Poblet del Vallès Oriental, en el 2005 va afegir en el seu currículum la resta de les seves inquietuts. Una d'elles l'escriptura. Amb els seus comptes i relats en diferents llengües ens fa gaudir de "Moments Nostalgics"

E-mail: marisadeberti@eic.ictnet.es
hh://marisadeberti.blogspot.com