Faltas d'urtügrafia? ...Jo?

Un relat de: Gemma34

Hoi que ian paraules que fan mal dulls? Aquest text no podrá ser llegit per cualsebol...! No creguis que ès fázil mantenir la nineta dels ulls inmovils mentres un va veien tot aixó. PRO HI AN FALTAS D'URTüGRAFIA QUE tan se val... No ès la mort de ningú! Jo crec que hi han cosses mès important. Com per etxemple... si el text tè:
Forza.
Es uriginal.
Qué t'atrapa.
Qué no pots parar de llegir.

AIXÓ SÍ QUE ES UNA PASSADA!!!.

O no em diràs que hi han escrits que tot i estan ben escrits i perfectament radactats has hagut de deixar de llegir-los perque t'aburrien?. En canvi ni han d'altres que no estan sintaxicament ben enfocats pero CARAAI... QUINA FORÇA QUE TENEN.
La mayoria dels que estém aquì no som profesionals. Només sòm somiadors. Ningu "NINGUU" ens a enseñat rés. tot o em après del que ens neix a dins. Ho portem a la sanc. I a de surtir, ho hem d'esspulssar com si bomitéssim un bulcá.
Segurament (peró no la mayoría) alguns sou profesors, o estudiants d'huniveritat, amb carréra, amb inquietuts literaris, peró teniu sort de no cometre CAP falta d'urtugrafia.
Per la resta ens em de conformar amb un corrector word que no ens abisa de que hi ha una "té" de tenir o "te" de pendre un te. I ens hem de refiar del nostre exquisit instint més cientific. Hem refereixo al "PITO PITO... ESCOLLEIXO AQUEST!!"
Però si tu ets dels que no saps a on va l'acsent, o si no sabs si es un objecta directa o hindirecta i per tant va daban o darrera del verb... NO T'AMOINIS.
El mès important ès qué no deixis mai de fer el que mès t'agrada. Si escriure es la teba pasiò. NO DEIXIS MAI DE FER-HO. Que ningü et desanimi. Si el que tens a dins es bó l'editorial ja sencarregará de buscar a un corrector!!. Mmmmh estic pensant que putser em dediqui a correctir trevalls, No trobes que u faix forza vé?

L'entretenimen es téu! Tu as escollit escriure. Doncs endabant!!! Intenta ser el més bo que puguis. Però recorda, que de vegades un es més bo quan no espera ser-ho...

Un petó,

Comentaris

  • Mal d'ulls[Ofensiu]
    MoLi | 22-06-2005

    Em sembla molt bé que diguis que un text no s'hagi de valorar tant sols per les faltes d' ortografia, que hi ha molts aspectes que fan que un text tingui "audiència". I també cal animar a la gent que li costa escriure en català a fer-ho i a fer faltes perquè així se n' apren. Però jo no tolero que, per exemple, un company de classe escrigui àvia amb "h". O que un ministre d'algun càrreg molt alt també faci faltes. Jo sóc d'aquelles que tant parlant com escrivint, sóc força rigorosa amb mi mateixa, i procuro que la llengua es conservi, i quan faig faltes (segur que aquest text alguna o altra i deu haver) intento corregir-les, perquè sinó, les coses deixen de tenir sentit. Intentem escriure bé, i també intentem anar pel costat bo de la carretera quan conduïm! Hi ha d'haver un ordre i unes normes, i si no ens agraden, les podem criticar amb criteri, i raonar perquè no ens agraden!

  • cumentari[Ofensiu]
    La tieta | 22-06-2005

    ha!
    prò hi as pusat faltas ezpresamen?
    sor k eh captat el misatxa,,,

    ara si k manimu a esriura!!

    andavant les atches!! ( s'escrigui com s'escrigui)

  • M'encanta el títol...[Ofensiu]
    Carme Cabús | 22-06-2005

    ...d'aquest relat. Però crec que les faltes les hem d'anar corregint, si més no perquè hem llegit tant que una paraula només ens pot sortir escrita d'una manera. Crec que com a norma hem d'intentar millorar, per propi rigor, que és el tremp que ens ha de mantenir també de cara a escriure millor.
    Ara bé, l'ortografia no ha de deturar-nos la capacitat creativa.
    Totalment d'acord amb tu. Però endavant amb la superació personal (i si és diària, millor).
    Petons

  • uo0o0![Ofensiu]
    AnNna | 22-06-2005 | Valoració: 8

    si que es fa dificil de llegir... tants errors garrafals... jejeje! no vull dir-te que un text no és el que diu, però quan hi ha moltes faltes pel mig perd molt... jo sóc de les que fa poques faltes, poquíssimes, però des de sempre, perquè he llegit molt, tinc memòria, o què sé jo! m'estimo la llengua i la cuido... (tot i que en xats i fòrums l'escurci i la conxa em foti bronca) jeje!
    bé, però que ja està bé, que a vegades val més el contingut que no la forma i no hem de ser tant meticulosos...
    però vigilar una mica els errors més grans sí, eeh?!

    bé, petonsssss!!!!

    Annna

    p.d: llegeix-me alguna cosa! ;)

  • No ens hem d'arrugar.[Ofensiu]

    Hem d'intentar millorar, però la vergonya a escriure l'hem de deixar de costat.
    Expresar-nos és el més important.
    Ningú neix ensenyat.
    Petonets. Pilar

    P.D. Fa temps que tinc el corrector trinxat :KO. (Si que vaig bé !).

  • segueix[Ofensiu]
    Melcior | 21-06-2005

    No deixis mai de fer- ho
    es molt important,
    escriu i endavant.

    Melcior.