ÉS QUAN ESTIC FOSC QUE HI VEIG

Un relat de: Jaumedelleida
ÉS QUAN ESTIC FOSC QUE HI VEIG

Indubtablement que el temps que ens permet el confinament és propici, per, entre altres coses, dedicar-nos a la millora d’un mateix en l’aspecte espiritual i de presa de consciència de tot plegat. Així doncs, vaig optar per tancar-me en una habitació, baixar del tot la persiana i sense encendre cap llum, seure còmodament amb les cames encreuades, res de cap tipus de música, per suposat, i amb els ulls completament closos.

Realment el panorama pintava ben negre, i això m’obligà a obrir del tot la meva ment, si no volia generar-me en poca estona una mini depressió. Així de pas, vaig provar de “veure” quina seria la meva primera imatge virtual i podria després deduir-ne el perquè d’aquella i no pas una altra. En primer lloc, m’aparegueren les persones, les més properes, les familiars i del meu entorn més íntim, vingueren després les amistats, seguit de les coneixences i més tard, es podria dir que de la resta (de saludats com diria J.Pla),

I em pregunto, per què no foren les primeres imatges p.e. un paisatge, un lloc on em dugués bons records, o bé un territori on sempre havia somiat trepitjar?. Per què foren les persones? I és què, notant-me en un moment ben solitari i suportant mitjanament bé, a pesar de tot, un confinament ja massa llarg, el què he vist que més necessito són les persones. Les d’aprop i les de lluny, però al cap i a la fi, tots éssers estimats.

Després d’una bona estona, (no més d’una hora) i per no enlluernar-me encenc un petit llumí, per adaptar-me a poc a poc a la claror. Encenc el llum principal, aixeco la persiana i evidentment no veig ningú al meu entorn, però somric, em sento cofoi i estic content. No les veig realment a aquestes persones, però sé què hi són, que existeixen, i això m’alegra la vida. Arribo a la conclusió de què és la foscor el què em fa veure amb molt més èmfasi, l’amor i l’amistat que em prodiguen dites persones, i potser a plena llum no me n’adonava del tot que era així.

Ara, ho he valorat molt més. Les necessito més que mai. Benvingut hagi estat doncs, pel que fa a aquest aspecte, dit confinament, que trobo ja excessivament durador, i sobre tot, perquè frisso per arribar al moment de poder-m’hi abraçar.

He après que la foscor m’ho ha fet veure tot molt més clar!

Jaumedelleida
Abril 2020

Comentaris

  • Excel.lent: [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 03-05-2020 | Valoració: 10

    Aquest relat és tan realista i biogràfic, que em quede pensant tant la vida espiritual, com les persones més estimades en la teua vida. Tens molta anyorança dels teus familiars i amics, això que et fa tindre impaciència. Oh!, és molt trist esperar i esperar, en aquest confinament.
    Salutacions.
    PERLA DE VELLUT

  • Quarentena[Ofensiu]
    Illadestany | 20-04-2020 | Valoració: 10

    Realment són els estimats, el que enyorem pregonament aquests dies, Jaume, i només pensem el les abraçades que qui sap quan i com podrem fer. Bona meditació la teva, des del moment que et porta a sentir-t,hi tan aprop com per a anar allunyant la depressió. Una cálida abraçada des del confinament, en el meu cas davant del mar.

  • Certament...[Ofensiu]
    Romy Ros | 19-04-2020 | Valoració: 10

    És en circumstàncies adverses que apreciem molt més qui tenim al costat, tenim molt més clar com i a qui estimem ...
    I quan aquest confinament s'acabi, sabem a qui volem abraçar.
    M'ha agradat el teu relat!
    Una salutació cordial!
    Romy Ros :)

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Jaumedelleida

Jaumedelleida

366 Relats

729 Comentaris

370857 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Jaume Climent o Jaumedelleida. Lleidatà d'obligació i devoció.
Considerat un observador ciutadà de la seva ciutat natal, fa que a vegades col·labori amb la premsa local, mitjançant Cartes al Director i d'altres publicacions veïnals.

Autor de la novel·la L'ANSIA (Novel.la tèbia) [Gènere eròtic] Editorial CARPE DIEM (esgotada a llibreries, solament disponible digitalment a través del seu blog: Jaumedelleida

Autor del poemari BATECS (Amors, Enyors, Eros) Editorial:HONTANAR

Correu de contacte: jaumedelleida@gmail.com