Els camins de la mort

Un relat de: Vicent Terol
Controlava molt bé les emocions. A casa, amb la dona, era un home sentimental. Afectuós, detallista, vivia amb entrega la relació. Tanmateix, en la seua feina secreta, era fred, mecànic com un rellotge de precisió. Complia cada encàrrec amb eficàcia, sense dubtes ni remordiments.

Quan va conèixer la nova víctima, no sospitava que tot trontollaria. No era la primera dona atractiva que havia d’eliminar. El que no esperava era que la tendresa s’hi acabaria interposant. Mentre li mirava els ulls blaus a la cafeteria, sabia que havia d’aturar aquelles cites absurdes, actuar el més prompte possible. Però el temps passava i el rostre de fantasia anava envaint el seu cor, el desarmava com a un adolescent. A casa, pel contrari, va començar a mostrar-se distant amb la muller. La ignorava, amb una conducta seca pròpia d’un autòmat. Cansada d’interrogar-lo sense respostes, ella el mirava ara amb una expressió d’odi. Havia detectat alguna cosa als seus ulls, les consultes constants al mòbil, l’aroma traïdora d’un perfum de dona.

Ell sabia que jugava amb foc, que el compte enrere s’havia activat. Coneixia el preu de la desobediència. Va pensar a contar-li-ho tot a aquella jove, buscar l’opció d’escapar junts a algun lloc llunyà. Però es mantenia en una paràlisi eterna, nerviosa. Mirava cada racó quan eixia al carrer, duia sempre l’arma a la butxaca.

La mort li va arribar amb la defensa baixa. Per la nit, mentre veia la televisió des del sofà de casa, es va dur la mà a la gola: s’ofegava de manera inexplicable. Amb els ulls molt oberts, va fer una llambregada al got de whisky. La dona, dempeus, l’observava amb un somriure.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Vicent Terol

Vicent Terol

127 Relats

380 Comentaris

102890 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Tinc un llibre amb 113 microrelats, editat per "El Toll". Es diu Capsa de bombons.

Fusió de fotografia i microfragments a microfragments.

Escrits variats i altres coses a L'aixeta.


Per contactar: surfinpop@gmail.com