EL VOL QUASI MÀGIC DE LES ORENETES

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
Tota la meva vida m’ha agradat la Primavera. Una de les coses per les que mes m’agrada es per les flors i els ocells. I si penso en la primavera, no puc mes que pensar en la meva avia materna.
La iaia com jo l’anomenava, per Setmana Santa plantava les seves flors, jo de petitona i també de mes gran, l’ajudava en la sembra.
El aire tenia bona flaire i ella començava a deixar la porta de la casa oberta. Fixat nena deia, si un dia arriven i es troben la porta tancada, elles cada any venen a fer els seus nius. Venen d’Africa petita, deia acaronant les meves trenes.
I si, cada Primavera tenien la porta oberta. I jo m’entretenia mirant els seus vols, primer amb branquetes i fang quan fabricaven el seu niu. Desprès venia la posta, i mes tard m’agradava tant mirar els caparrons ,que sortien per la vora del niu demanant menjar als pares. La gracia que em feia els primers vols de les petites i la paciència dels pares en ensenyar a volar els fills.
I desprès guaitava el vol majestuós de les seves ales, recorrent el cel amb el•lipses i cercles concèntrics en busca de mosquits. Era bonic aixecar les parpelles per descobrir el seu vol sorprenent, el vol quasi màgic de les orenetes.
Malgrat tot una Primavera la meva avia ens va deixar, va ser un dissabte de Rams i el meu cor es va trencar en mil bocins. Nena es cosa de vida, deien els mes grans. Aquell any vaig ser jo qui va deixar la porta oberta i les orenetes van tornar. El record de la iaia mai ha marxat de dins meu, i a vegades quan planto flors penso en ella, com també quan veig que les orenetes volen, i fan girs perfectes damunt al meu cap .Gràcies iaia per les teves ensenyances i els bons records que servo dins meu.Sempre et recordaré i t´estimaré.

Comentaris

  • Torn al fòrum[Ofensiu]
    Rubba Bertanero | 01-04-2016

    Hola Montserrat. T'he passat el torn al Nanorepte ja que jo aquesta setmana no hi seré.

    Aprofito per agrair els teus comentaris a alguns dels meus relats.
    I m'he identificat amb l'arribada de les orenetes, tot i que per mi són més senyal d'estiu, i el fet de plantar flors una costum que no s'hauria de perdre mai. Salutacions.

  • màgia pura[Ofensiu]
    Karin | 21-03-2016 | Valoració: 10

    Com tots els teus relats te màgia. Tu fas que els personatges siguin creïbles i resulti agradable de llegir. Pura tendresa

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

323909 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.