El reportatge

Un relat de: Siset Devesa
Mil nou-centes vuitanta-tres fotos. Aquesta vegada potser n’ha tirat moltes més del compte però cinc dies a Barcelona no permeten donar treva al disparador de la càmera. El gran plaer no és el viatge en si mateix sinó que és poder veure el món per un forat. I llavors, de retorn a Tòquio, traslladar les imatges a l’ordinador i anar-les seleccionant, classificant, retocant… Mirar i remirar-les una i mil vegades i descobrir paisatges, escenes, monuments exòtics i llunyans enquadrats fa dies a través del visor fotogràfic de la màquina d’altíssima resolució record del seu vuitantè aniversari.

Li agrada la maniobra de traspàs de les fotos al disc dur des de la rèflex. El programa de descàrrega les va mostrant per pantalla amb una fugacitat raonable, a mesura que s’assenten a la carpeta provisional. La targeta de memòria s’allibera d’una càrrega pesant i ell va veient passar a ritme ràpid les estampes capturades durant tot el periple. Deu ser la mateixa sensació que experimenten els que estan en risc de mort imminent. Diu que veuen passar imatges de tota una vida en fraccions de segon. Ho ha llegit en algun lloc, potser al suplement dominical d’un diari, però ara mateix aquesta opressió al tòrax i aquesta violenta sensació d’ofec no li permeten recordar-ho amb precisió.

Comentaris

  • Vaig a ser original...[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 24-11-2011

    Molt bo! a mida que anava llegint no veia per on ens sortiries, i el gir final és genial, està molt i molt bé, i en si, tot el micro encercla la imatge que al final del relat es troba el protagonista, fent allò que un s'imagina que passa, ara que amb vuitanta anys anar fins Barna i tornar a Tokio, ja pots plegar veles i marxar a l'altre món, ja ho has vist tot.

    felicitats mestre!

    Ferran

  • Plas plas plas![Ofensiu]
    Maurici | 23-11-2011

    A l'igual que tu a la teva foto, jo em trec el barret i et dedico una ovació per aquest gran microconte!

    Au, vagi bé!

  • Aplaudiments!! Plas, plas, plas!!!![Ofensiu]
    allan lee | 23-11-2011

    Bo-ní-ssim, en tres paraules! El que diu el Vlady va a missa. Ara, molt mèrit no té: si és del Siset Devesa, m'agrada segur. Un plaer!

    a

  • A mi també m'ha agradat...[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 23-11-2011

    i mooolt la teva maniobra de traspàs. Com sempre, tu Siset enfoques bé, apuntes directe a l'objectiu, i en pocs segons dispares i... pum! El que surt és un microrelat fantàstic, en aquest cas molt oriental, aix, vull dir, original, hahaha!
    Celebro el teu retorn, company gironí!
    Una abraçada,

    Mercè

l´Autor

Siset Devesa

53 Relats

193 Comentaris

65956 Lectures

Valoració de l'autor: 9.94

Biografia:
"Dins es món que m'he inventat tot se mou a total realitat."

Multicinemes (Antònia Font)