Interiors

Un relat de: Siset Devesa
L’esclat de la bombolla immobiliària va fer-li l’efecte d’una caiguda del cavall camí de Damasc. Comprengué la buidor dels anys passats, viscuts entre plànols, escriptures de compra-venda, plusvàlues i taxes del registre de la propietat i s’adonà de la importància de gaudir d’una vida interior plena i rica. Decidí submergir-se en una etapa mística, d’una religiositat sense precedents. Anava a la recerca íntima d’una reactivació personal i d’un creixement vital reparadors.

Passava hores, dies, setmanes, a la cacera d’idees i valors que dotessin de contingut la seva existència i li fornissin la vida espiritual d’elements de bon gruix. Com que costava trobar una tendència definitiva que li acabés de fer el pes, espigolava d’ací i d’allà –com qui es fa un vestit a mida- i adoptava de cada corrent allò que més l’omplia. Si en el fons –aproximadament- totes les creences donaven voltes sobre un mateix eix, era en les formes on l’amalgama es feia més visible i la superposició de preceptes i litúrgies formava una barrija-barreja poc comprensible. Podia passar llargues temporades discernint sobre el dharma i el karma amb un rosari budista a la butxaca mentre seguia amb rigor una novena al Nen Jesús de Praga. Deixà de consumir alcohols i botifarres –i tota menja que no fos halal- i els dissabtes solia il•luminar la saleta d’estar amb un canelobre de set braços .

Fa un temps que no en sé res però sembla que els negocis han viscut certa revifalla i ja hi torna a tenir el peu al coll. Es veu que les creences han passat a una posició de tercera o quarta fila i que la sola concessió que fa a aquella vida interior -plena i rica- és un consum exhaustiu i impenitent de llibres d’autoajuda.


Comentaris

  • Molt bo![Ofensiu]
    Vladimir | 26-06-2012

    Es llegeix amb un somriure permanent als llavis, un plaer! Un any més, a Caldes de Malavella no han encertat el microrelat que mereixia guanyar! Què hi farem... Ara, mentre ens continuis donant textos amb aquesta gràcia, els teus seguidors ja estarem contents (i als de Caldes que els bombin). Me'l guardo pel pot de la bona confitura...
    Vladimir.

l´Autor

Siset Devesa

54 Relats

199 Comentaris

65947 Lectures

Valoració de l'autor: 9.94

Biografia:
"Dins es món que m'he inventat tot se mou a total realitat."

Multicinemes (Antònia Font)