El part a plaça

Un relat de: betixeli
Jo mai he estat embarassada, però si hagués de dir en quin moment m'he sentit més a prop d'un part, sens dubte em ve al cap un diumenge al matí de finals de setembre.

Era un d'aquests setembres que es comporten com si fossin agost, on a les dotze del migdia la xafogor és tan densa que la camisa s'enganxa impertinentment a l'esquena tot dibuixant un regueró de suor.

Aquell dia l'estratègia estava més que assajada, el simulacre del dia anterior havia sortit rodó, així que no hi havia res a témer, tot i això, una cosa eren les proves, i una altra de ben diferent era l'hora de la veritat, “el part a plaça”, on la multitud es respira i no s'hi admet cap error.

Arribat el moment cal estar preparada, implicada amb els cinc sentits i disposada a mantenir la tensió constant sense deixar de fer força ni un segon. Una efemèride així saps quan comença, però un cop hi ets de ple, el temps es distorsiona al ritme dels batecs del cor, en la fosca més absoluta i amb una olor d'humanitat que ho emmascara tot.

Tots ho sabíem, ho havíem viscut en les pròpies carns durant els darrers mesos; entaforar un pilar al 3 de 8 no és cosa fàcil, és més, et deixa baldat, però l'èxtasi i el plaer que s'experimenten en descarregar-lo, intueixo que tenen un regust similar al que generen les endorfines al moment del part.

Comentaris

  • Potser sí[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 19-11-2014

    Jo no he carregat mai un pilar de 8, de 3, ni domino el llenguatge casteller, però si t'arriba a produir una sensació com d'ésser espectadora de tu mateixa. Sentir-te molt viva, que estàs fent una cosa que ningú més pot fer per tu i, al mateix temps, veure't com des de fora. Aleshores sí, has parit! I, a més a més, a plaça. Jo ho vaig fer en una sala d'un hospital.

  • repte[Ofensiu]
    Imma Cauhé | 13-11-2014

    El naixement d'una il·lusió, el final d'un repte. Hi ha moltes classes de parts, i el poder acconseguir qualsevol cosa que s'ha lluitat i esperat pot ser considerat un.

l´Autor

Foto de perfil de betixeli

betixeli

112 Relats

294 Comentaris

90956 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Surto a la terrassa i cullo tres fulles de menta, en tasto una i escric el que em ve al cap,
i el mateix faig amb les imatges que sorprenen els meus ulls d'aprenent, amb els fets que em remouen i amb els pensaments que faig crèixer sense saber-ne massa el destí. Escric el que sento, i al desar-ho en paraules és com si tot el que he (a)notat esdevingués més tangible, més compartible, més de veritat.