El desglaç (fracàs)

Un relat de: aldix

El pes d'un bloc de gel cau sobre les meves espatlles. Tinc calfreds i ganes de plorar. L'ombra de la desil·lusió s'escola entre el desglaç. Em desoriento per moments davant l'abisme de la indiferència. Em situo en una espiral de despropòsits. Em gelo i em desfaig. Se'm paren les constants i van reprenent la marxa com el pèndol d'un metrònom espatllat.
Sé que ningú és capaç d'entendre el perquè de la mirada perduda, de la tibantor morada dels llavis, o de la màscara immaculada que amaga el veritable rostre del patiment.
Sé que no puc explicar el perquè de les síncopes del cor, de l'ofegament que em provoca l'aire o del tremolor de cada una de les fibres que formen el meu cos.
No puc evitar la mossegada prèvia a la llàgrima obscura que regalima sense permís deixant, al seu pas, un rastre de mil colors. Els ulls s'encenen de carmí, paral·litzant la nitidesa de la imatge i navegant en una oceànica tristesa.
El bombeig dels camins que formen l'enteniment es van estrenyent i eixamplant, deixant passar a batzegades la frase desencadenant de la seqüència.
No puc, encara, posar en paraules la causa. No puc anomenar aquell que l'ha pronunciat. Potser no ho pugui fer mai. Potser aconsegueixi esborrar la sensació, la inquietut, la penombra que m'ha arrossegat a glaçar-me per dins i per fora. Potser l'inexorable pas del temps em sigui l'únic aliat.

Comentaris

  • ANEROL | 26-07-2007 | Valoració: 10

    segurament. Carai, que bé expresses aquest sentiment

  • Desgelant paraules[Ofensiu]
    Unaquimera | 11-02-2007 | Valoració: 10

    "Em desoriento per moments davant l'abisme de la indiferència. Em situo en una espiral de despropòsits. Em gelo i em desfaig. Se'm paren les constants... " Reconec aquest paisatge interior, aquestes sensacions indescriptibles a les quals tu has posat paraules en un joc malabar de mots i d'imatges.
    I em sembla que els únics companys de viatge que et puc aconsellar en aquest solitari trajecte que es fa al llarg del desglaç són el temps, la calma i la sort.

    Evidentment, una situació com aquesta, de desgel, de desencís, de desamor, de desesperança... resulta totalment subjectiva, ja que allò que a tu et pot destrossar a mi em pot deixar indiferent i a l'inrevés... però fins i tot, el que et fa mal avui, allò que t'entristeix o t'enfonsa en una enorme melancolia, un altre dia et cura, et consola, t'ofereix una raó per continuar endavant!
    Em sembla, doncs, que el que em de fer és regalar-nos temps... Temps per a què cicatritzi la ferida, per oblidar-nos de l'ofensa, perquè aquell acte o aquella paraula pugui ser contemplat des d'una altra perspectiva, per a què ens canviï l'humor, per descobrir nous referents, ... per ser nosaltres mateixos una mica més tard de la nostra vida, potser una mica més savis o més pacients.

    Com deia l'Elliot: "El nostre triomf a la vida no consisteix en no deixar-nos abatre mai, sinó en tornar-nos a aixecar cada vegada que passa."
    I afegia en Cassman: "Una gran fortalesa moltes vegades és simplement paciència. "
    mentra en Saavedra puntualitzava: "Tenim l'adversitat com a rigor i càstig, ignorant que és advertència i ensenyament."

    Una abraçada ben càlida,
    Unaquimera

l´Autor

Foto de perfil de aldix

aldix

24 Relats

36 Comentaris

26347 Lectures

Valoració de l'autor: 9.52

Biografia:
1981, piano, televisió, desembre, París, lectura, margarides, música, amistat, mar i muntanya, 30, exigent, diaris, natura, Girona, negre, comunicació, gira-sols, viatges, Garrotxa, cafès, somnis... No som més que la suma de les petites coses que anem posant indefectiblement a la motxilla de la vida.