EL CRITICAIRE NO ESTAVA FI

Un relat de: Sebastià Climent

No m’ho puc creure! Hem estat gairebé una hora conversant i no ha criticat res. I això no és normal, diria que més aviat és un miracle. Segur que n’hi passa alguna de grossa, m’he dit a mi mateix. Tot i que no és pròpiament un amic, mantenim una bona relació, força interessant, enriquidora i molt profitosa des del punt de vista intel•lectual. Ell és, en essència, un esperit crític, un bon observador de la naturalesa humana, una ment palesament analítica i amb una capacitat de raciocini incommensurable. Cal afegir a aquestes qualitats una sòlida formació cultural i un envejable sentit comú. L’honestedat i l’ètica estan per sobre de qualsevol cosa i són l’eix del seu camí per la vida.

És una llàstima que no sigui assessor dels que regeixen el destí del poble. Segur que seria molt bo per a la societat i, també, un malson per a alguns que tots tenim “in mente”. Però, siguem realistes... Quin polític, empresari o banquer... gosaria posar-se algú com ell al seu costat?

Diu, sovint, que la societat és conscient de les coses que no estan bé, però que les van deixant passar, la qual cosa fa que, mica a mica, vagi perdent el sentit crític i adopti una actitud laxa i fins i tot de covarda resignació, disfressada de prudència.

Avui no era ell mateix, era un altre ben distint. La seva cara no tenia la seriositat habitual i fins i tot somreia. Les seves paraules eren amables i no expressaven cap mena de crítica. No eren les paraules demolidores que solia usar. A l’acabar l’hora que em tingut de conversa, no m’he pogut estar de dir... Com és que avui no t’has carregat ni has criticat res ni ningú? M’ha contestat xiuxiuejant, com si tingués vergonya de dir-ho... Saps, em sembla que estic enamorat... M’han passat pel cap, en un instant, tota mena de pensaments i de preguntes a fer-li, però només m’ha sortit aquesta expressió... Ah! és això.

No m’ha respost. La seva ment era a un altre lloc, en una dimensió nova, la de les emocions i els sentiments que ell ni sabia que existís. Ha entrat a la dimensió desconeguda... Veurem com surt quan en surti, si se’n surt...

Comentaris

  • NO N'ESTÀ D'ENAMORAT[Ofensiu]
    Jaumedelleida | 25-09-2013 | Valoració: 10

    Això de què pugui estar enamorat crec que es fals. Jo diria, que ara deu haver assistit a aquests cursos i xerrades que estan tan de moda sobre autoajudes, meditacions, etc. Jo també era crític i ara crec que tan se me'n fot tot, mentre no es posin amb mí, és clar.

l´Autor

Foto de perfil de Sebastià Climent

Sebastià Climent

173 Relats

313 Comentaris

140535 Lectures

Valoració de l'autor: 9.82

Biografia:
Nascut a Castellbell i el Vilar, comarca del Bages, però fa anys que resideixo a Lleida.


sebastiacliment@gmail.com