EL CONCERT DE LES GRANOTES

Un relat de: Rubba Bertanero



Com cada any, l´ultim diumenge del mes de maig, el Consell General de Granotes de la Vall de Banyoles es reunia per preparar la Gran Festa Granotaire de Balls i Música dels Païssos Catalans.

Cada 23 de Juny, granotes vingudes de totes les contrades, es reunien a l´estany de Banyoles per a cel.lebrar-hi la seva trobada anual de cants de granota. Hi havien actuacions de tots els estils de cant: solistes, per grups, rap, hip-hop, clàssica,gospel, jazz,rock......cada comarca hi portava els seus representants.

Aquest any, però, els organitzadors estaven molt preocupats. El dia de l´acte, la vigília de Sant Joan, el Mussol, que s´encarregava de pronosticar el temps, havia previst que les boires taparien la lluna. I, sense la llum de la lluna, les granotes no sabien cantar, els hi agradava veure´s reflexades a l´aigua amb els raigs que des del cel els enviava la lluna.

Van pensar vàries sol.lucions per a poder tenir llum el dia del festival. No podien tocar res que portés corrent, perque sempre anaven mullades, ni podien aprofitar la força del vent perque on cel.lebraven el festival quedava molt arrecerat.

Tots estaven molt nerviosos perque no trobaven cap sol.lució possible. Van acabar la reunió, i, van decidir tornar a trobar-se la setmana següent, i que cadascú dels membres de la junta busqués una sol.lució possible.

La Rufina, que era la tresorera de la junta, va explicar el problema a casa seva, mentre sopaven,al seu marit, el Ton, que era un gripau amb molt enginy. Llavors, la Toneta, que era una granoteta encara petita, va escoltar el problema que tenia la seva mare. I va tenir una brillant idea.

L´endemà, quan es va llevar, mentre la seva mare li preparava l´esmorzar. Li va dir:

- No et preocupis, mama. He tingut una brillant idea. Confia en mi.

El dia que es va reunir la junta, la Rufina els va dir a tots que ja tenia la sol.lució. Però, que s´haurien d´esperar a la nit del festival per a veure´n els resultats. Tots estimaven i confiaven amb la Rufina i li van fer cas.

El dia 23 totes les granotes havien anat arribant per cel.lebrar al vespre el festival. Tothom mirava cap al cel, preocupats per si la llum de la lluna els deixaria cantar o no.Tots preocupats, menys la Toneta, que mantenia en secret la seva brillant idea.


Quan el sol es va anar amagant, les granotes van començar a preparar els cants per fer-ho el millor possible durant el concert. La lluna, però,no podia sortir, els núvols la tapaven.

El Gran Gripau, màxim responsable del jurat, es posava les mans al cap, tot dient que allò era un fracàs. Tots van mirar cap a la Rufina, i, ella, somrient, va mirar la seva filleta la Toneta, que s´havia enfilat dalt d´una pedra.

Llavors la Toneta, va mirar cap als arbres que envoltaven l´estany, i va alçar els braços. De cop, de tots els racons de l´estany, van començar a aparèixer cuques de llum que il.luminaven tot l´escenari. Totes les granotes van començar a aplaudir i van cantar amb la millor veu possible.

La Toneta li va agrair a l´Associació de cuques de llum que els ajudessin en el seu festival.

I va ser el festival més brillant de tots els que havien fet mai.

Comentaris

  • Participació a la convocatòria[Ofensiu]

    Benvolguda autora, benvolgut autor,

    Perquè el teu conte formi part de la convocatòria del Concurs ARC de Contes Infantils 2015 "La llum", necessitem ens facis arribar un correu a l'adreça electrònica concursos.arc@gmail.com, especificant en l'assumpte del correu: "Concurs ARC de Contes Infantils 2015 - Conte". En aquest correu s’inclourà l’enllaç al conte publicat en la web Relats en Català i un document “plica”. Al document “plica” figurarà el títol del conte, el nom i els cognoms dels autors o autores, la data de naixement, l’adreça, el telèfon de contacte i el nom d’autor/a amb el qual vol constar al volum recopilatori. Si es tracta de menors d’edat, cal adjuntar també l’autorització dels pares o tutors legals per participar en aquest concurs.

    Gràcies,

    Comissió de Concursos
    Associació de Relataires en Català

  • Granoteta llesta[Ofensiu]
    Gemma Matas | 08-10-2015


    Un relat molt original!

    La intriga va creixent fins que arriba la sorpresa. Ben cert que és dels que als nens els hi agradaria si el llegissin.

  • Banyoles[Ofensiu]
    tapisser | 14-09-2015

    Endemés de ser molt sostenible ecologicament, varen fer un estalvi en el rebut de llum considerable.

    Els nens sempre tenen raó


    Una abraçada.

  • ingeniosa[Ofensiu]
    Imma Cauhé | 10-06-2015

    A vegades el que no pensa un gran ho pensa una criatura, segur que als infants els hi agradara saber que la petita ha sabut més que els grans.
    Conte molt adequat.

  • Embadalit[Ofensiu]
    Jordi Abellán Deu | 26-05-2015 | Valoració: 10

    Un conte que faria que qualsevol infant quedés amb la boca oberta escoltant tant d'enginy que surt de l'esperit de concòrdia d'una granoteta que, com ells, és un nen.

    Felicitats,

    Jordi

  • molt bo[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 26-05-2015 | Valoració: 10

    Un bonic relat

l´Autor

Foto de perfil de Rubba Bertanero

Rubba Bertanero

77 Relats

91 Comentaris

43508 Lectures

Valoració de l'autor: 9.81

Biografia:
Aprenent a escriure.

Disfrutant de llegir.

S´accepten comentaris, (fins i tot si són bons).

xavi6227@gmail.com