La redacció.

Un relat de: Rubba Bertanero


Quedaven just deu minuts perque sonés el timbre de sortida de classes i comencés un llarg cap de setmana, amb dilluns inclós per celebrar el dia de la Unió Europea. Just en els darrers cinc minuts del compte enrera al professor de socials no se li va ocórrer altre cosa que plantà a la pissarra el tema de la redacció pel cap de setmana "La Unió Europea, una unió que crea desunió?".

Al Baldiri que li donéssin feina pel cap de setmana li va sentar com una patada als dallonses, vaja com a la Merkel li va sentar el que volen fer els grecs (encara que la Merkel no té dallonses, o, a vegades, jo crec que si que en té perquè les decissions que pren són de tenir-ne).

Començar a parlar d´un tema com aquell portava cua, per una banda, si deia que tot era una merda (que per altra part era el que li venia ganes de dir), es posicionava en la banda diem-ne més comunista, per altra banda si el que deia era que la Unió era el " no va más" semblava que li donava la raó als rescatadors de bancs, contractadors precaris, aniquiladors de llibertats....per altra banda, una persona com ell que defensava l´anarquia, el fumar herbes alliberadores, l´amor lliure, poguer portar gossos pitbulls deslligats pel carrer....no podia adoptar postures compromeses sota cap concepte.

Donat que ja portava , al menys 5 minuts, pensant sobre el tema i no se n´acabava de sortir. Va optar per prendre la decisió que qualsevol àvia moderna, d´aquestes que han llegit llibres d´autoajuda, han sobreviscut al terratrèmol de les noves tecnologies i parlen de sexe tàntric amb les amigues (tot i que mai l´han practicat), li hagués donat:

- Nen, fés el que el teu cor et digui. El primer que penses és la opció bona.

I el Baldiri amb lletres grosses i clares va posar:

La Unió, per a mí, es una grandíssima MERDA.

I el professor donat que no havia posat extensió mínima per la redacció i que no hi va trobar faltes, el va aprovar. I a l´hora del pati, se li va apropar, i li va dir, tens tota la raó i estic d´acord amb tu, però si algú se n´assabenta, t´aplico la normativa UE456734, i quedes suspés de per vida. Amen.

Comentaris

  • Primeres impressions[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 29-09-2015 | Valoració: 10

    ÉS molt important que prevalguin les primeres impressions en moltts dels nostres actes, però també cal que fem servir el cervell en molts d'altres. Però crec que la opció del protagonista del relat és plenament encertada. La UE té tants defectes encara! Quan era la CEE li van treure la E de econòmica perquè els hi feia vergonya. Ara és la UE, però crec que encara en senten. Una abraçada i felicitats pel to del relat, fresc i dinàmic.

    Aleix

l´Autor

Foto de perfil de Rubba Bertanero

Rubba Bertanero

77 Relats

91 Comentaris

43545 Lectures

Valoració de l'autor: 9.81

Biografia:
Aprenent a escriure.

Disfrutant de llegir.

S´accepten comentaris, (fins i tot si són bons).

xavi6227@gmail.com