EL CAMÍ NOMÉS ÉS D'ANADA

Un relat de: Sebastià Climent

Des de sempre que m’ha tingut al seu costat i ell ni se n’ha adonat. M’ha ignorat, com si no existís, com si no formés part de la seva vida. Però avui, tot i que no em veia, intuïa la meva presència. Jo sabia que ell sentia l’esmorteït soroll de les meves passes com s’anaven apropant. S’ha girat, ha fet una ullada a l’entorn i no ha vist ningú. S’ha pensat que eren imaginacions seves, ja que estava enfebrat i defallit i pressentia mals averanys. Però encara que l’instint de supervivència li recomanava fugir a corre-cuita cap endavant, no podia, perquè li mancaven les forces. Estava esgotat i necessitava un descans. Però tampoc podia, perquè el camí no tenia continuïtat. S’acabava allà. Davant seu la boscúria intricada i impenetrable ho feia del tot impossible. La tarda ja es disposava a deixar pas al capvespre i no era qüestió que s’embranqués en aquella arriscada aventura. Es va aturar just en aquest punt. No es veia amb cor de seguir sense recuperar l’alè i refer-se una mica de l’esforç d’aquella llarga i feixuga caminada. Però tampoc podia tornar enrere, refent un camí sense retorn. Un camí només d’anada. Assegut a terra i recolzat al tronc d’una alzina, aclucà els ulls i s’endormiscà.

Vaig deixar-li uns instants perquè en la pantalla de la seva ment hi fossin projectades les imatges de la seva vida, però també per permetre-li la darrera i última oportunitat de penediment d’alguns dels seus actes, si volia. Res més del que hagués fet o hagués deixat de fer no es podia canviar.

–El teu camí s’acaba aquí... Acompanya’m! El seu esperit s’alliberava de la corpòria carcassa humana i junts ens vam diluir en l’espai eteri...

Comentaris

l´Autor

Foto de perfil de Sebastià Climent

Sebastià Climent

173 Relats

313 Comentaris

140488 Lectures

Valoració de l'autor: 9.82

Biografia:
Nascut a Castellbell i el Vilar, comarca del Bages, però fa anys que resideixo a Lleida.


sebastiacliment@gmail.com