El camí de la Il·luminació [Tema: Poder]

Un relat de: Alícia Gataxica

Sóc Xen Hoo, l'almirall més temut de els mars orientals, estem a l'any 1421 i en nom del meu emperador em disposo a posar als peus de la Xina el món sencer. La flota del tresor navega amb més de trenta mil homes. El meu vaixell de més de 150 metres d'eslora, transporta més de dos mil tones de bèsties, menjar, llavors, i regals.
La Flota del Tresor té mil tres-centes patrulleres, i quatre cents vaixells de guerra i barcasses de quilla plana que transporten menjar, grans testos amb arròs plantat que ens salvarà de la malaltia del mar i ens impedirà contaminar-nos amb menjars aliens.

Portem centenars de llavors i d'animals de corral per què quan instal·lem les nostres colònies. Perquè fins i tot a la llunyania dels mars occidentals, hom ha de demostrar la grandesa del nostre gran emperador.

Savis, traductors i historiadors recullen els anals de tots aquells llocs que visitem. Hem recorregut les costes de la Índia i d'Àfrica. Hem establert acords comercials amb Calicut, i de Sofala, amb els Regnes Bakongos i el Gran Imperi del Mali. I hem arribat a les ciutats bàrbares. Éreu gent primitiva, de costums amorals, bruts i la vostra suor faa pudor. Als vostres carrers s'amuntegava la merda. No teniu ni enllumenat públic. Hauria estat fàcil. Jo he estat un dels més grans generals de la Història, i vosaltres sols éreu quatre arreplegats. Llavors el cor del nostre Emperador es va il·luminar. Aquesta gent bàrbara no mereix ser conquerida per la més gran civilització que mai ha existi, ens va dir. La resta del món es demana si no hagués estat millor que el nostre emperador no trobés el camí de la Il·luminació.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Alícia Gataxica

Alícia Gataxica

45 Relats

322 Comentaris

84162 Lectures

Valoració de l'autor: 9.43

Biografia:
"El qual està segur de conèixer la fi de les coses quan tan sols han començat a realitzar-les és o un savi o un boig; no importa quina de les dues coses sigui, la veritat és que serà un home desgraciat, ja que ha posat un ganivet en el cor de l'enigma"






R en Cadena

"Unaquimera em va encadenar i jo he passat la cadena a la senyora Gali i la senyora Aisha "

(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")